Kemény-blog: Sziporka a köbön

kemény dénes blogkép
Vágólapra másolva!
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki 2000-2008 között szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatottal, mostantól az Origo olvasóival osztja meg gondolatait a budapesti vizes világbajnokság magyar érdekeltségű vízilabdameccsei után. Íme, a második bejegyzés a kedd esti magyar-orosz (14-5) férfi mérkőzést követően.
Vágólapra másolva!

Sziporka a köbön. A fiúk az oroszok ellen megmutatták a módját, mármint miként kell élni a hazai medence előnyével. A jó kezdés belelkesíti a szurkolókat, és az ellenfél a hangorkánban a kapott góloktól, a kivédett lövésektől teljesen elbizonytalanodik.

Sziporkázó játékot hozott az oroszok elleni vb-negyeddöntő Fotó: Mudra László - Origo

Tehát az eredmény megérdemelt, de nem a reális erőviszonyokat tükrözi, azaz a játékosok túlteljesítették a feladatot. Döntő volt az első gólunk, Hosnyánszky Norbi eldöntötte, hogy belövi. Erődemonstráció. Nem a kidolgozott figurát kereste valamelyik társ helyzetbe hozásához, hanem jelezte az oroszoknak, hogy ki a jobb.

Ezzel a többi gólzsáknak is megadta a jelet.

Ha Norbi nem lenne igazi sportember, vagány pólós, azt mondanám, ez a gól megalázó volt. De nem, simán csak az egyik vezér „come on”-ja.

A magyar férfiak csütörtökön a görögökkel játszanak az elődöntőben Fotó: Mudra László - Origo

Viszont most nézzünk előre, vagyis ne mi, hanem a kapitány, a stáb és a játékosok. Jelzem, nekem

tehát ami rajta múlik, azt megteszi. Más muzsika lesz csütörtök este, a nyílt, őszinte pólót játszó oroszok után egy kiszámított, a játékot végletekig lassító görög ellenfél ellen. Szóval az a lényeg, hogy a meccs alatt valamikor meg kell velük is értetni, hogy itt és most ki az úr a háznál. Illetve a sziget medencéjében.

Kemény Dénes