Bombasztikus magyar gólok, vb-döntőt játszanak a férfi pólósok

Hosnyánszky Norbert
Hosnyánszky Norbert (sötét sapkában) az egész vb legszebb gólját lőtte
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott káprázatos játékkal 7-5-re legyőzte Görögországot a budapesti vb elődöntőjében. A mérkőzésen Hosnyánszky Norbert olyan svédcsavargólt lőtt, amelyet hetekig fognak ismételni a televíziók. A kőkeményen védekező görögök alaposan megnehezítették a magyar együttes dolgát, amely 2013 után ismét világbajnoki döntőre készülhet. 
Vágólapra másolva!

Az első ráúszásnál némi görög segítséggel a magyarok hozták el a labdát. Az első görög kiállítás után Hosnyánszky lövését blokkolták a görögök, de az ellenfél első támadását is hatástalanította a magyar védelem.

Az első gólt a görög csapat szerezte,

Konsztantinosz Geniduniasz révén, amelyre az ellentámadásból Erdélyi Balázs válaszolt (1-1).

Zalánki zúgó kapufája mentette meg az ellenfelet attól, hogy a magyarok 1-1 után átvegyék a vezetést. Aztán ismét Zalánki bombázott, de a lövése fölé szállt. Az első percektől látszott, hogy iszonyatosan kemény mérkőzést vív a két együttes.

A gólcsendet Hosnyánszky törte meg, a vb legszebb gólját lőtte. Svédcsavarral félfordulatból a támadóidő lejárta előtt nem sokkal - iszonyatos találat volt (2-1).

Hosnyánszky Norbert (sötét sapkában) az egész vb legszebb gólját lőtte Forrás: MTI/Czagány Balázs

Döbbenetes gól volt. Az a csapat, amely egy vb-elődöntőben megengedi magának, az teljesen rendben van. Újabb gól már nem esett az első negyedben, így 2-1-es magyar vezetéssel végződött az első játékrész.

A magyar lövés gólba tart a görögök elleni vb-elődöntőben Fotó: Szabó Gábor - Origo

Fontulisz emberelőnyből egyenlített (2-2), így kezdődött a második negyed. A kellemetlen stílusban védekező görögöket Vámos bombagóllal mattolta - 3-2 ide, jól folytatódott a mérkőzés.

Kettős emberelőnybe kerültek a görögök, Geniduniasz góljával harmadszor is egyenlített a görög csapat.

Vámos Márton remekül játszott Fotó: Szabó Gábor - Origo

Sőt, ha egy üzlet beindul. Geniduniasz csúcsformában játszott, egy újabb hatalmas góllal először juttatta vezetéshez a görög együttest (3-4). A túloldalon Erdélyi pontatlan lövése a kapu mellé szállt. Kisebb gödörbe került a magyar válogatott a második negyed végefelé. A magyar csapat játéka nyomokban sem hasonlított az első negyedben látottakra - teljesen érthetetlen volt ez a visszaesés.

Gór-Nagy Miklósnak volt a leginkább helyén a keze, bombalövése előbb a kapufára pattant, onnan a görög kapus fejére, majd végre bevánszorgott a gólvonal mögé (4-4).

Szerencsés gól volt. Nem úgy, mint Háraié, aki centerből csavarral ismét a magyaroknak lőtt gólt, öt másodperccel a második negyed vége előtt ismét vezettünk (5-4).

Varga Dénes lő kapura Fotó: Szabó Gábor - Origo

Kikászálódott tehát a gödörből a magyar válogatott, amely 3-4-et követően úgy lőtt két gólt, hogy egyet sem kapott. Így kezdődött el a harmadik negyed. Másfél perc elteltével Vámos zseniális találata azt jelentette, hogy először a meccs folyamán a magyar együttes először vezetett két góllal (6-4). Teljesen megzavarodott az ellenfél, miközben a magyar kapuban Nagy Viktor remekül védett és olykor a kapufa is segítette a Varga Déneséket.

Szinte hihetetlen, de a harmadik negyedben a magyar csapat egyetlen gólt sem kapott. 6-4-es magyar előnnyel fordultunk a negyedik negyedre.

Nagy Viktor zseniálisan védett a harmadik negyedben Fotó: Szabó Gábor - Origo

Egyetlen negyed választotta el a magyar csapatot attól, hogy négy év szünet után újra világbajnoki döntőt játszhasson. Manhercz Krisztián szereléséről megint ódákat lehetne írni,

de mit mondjunk a túloldalon Hosnyánszky újabb bombagóljáról? Azt mondjuk, 7-4 ide.

7 perccel a vége előtt három góllal vezetett Magyarország.

Ezek a gólok teljesen szétzilálták a görög válogatottat, amelynek semmi sem jött be - nekünk meg minden. Ha Nagy Viktor nem védett, akkor a blokk, vagy a kapufa segítette ki a magyar válogatottat.

Nagyszerű taktika, önkívületben játszó magyar válogatott Fotó: Szabó Gábor - Origo

Kettős emberelőnyben támadott Görögország, de ezt a helyzetet sem tudták gólra váltani. Két és fél perccel a mérkőzés vége előtt továbbra is három góllal vezetett a magyar csapat, a közönség önfeledten ünnepelt. A két játékvezető mintha beleszédült volna a hazai csapat játékába, mert mintha szerették volna szorosabbá tenni a meccset. Nem ment nekik.

Vb-döntőben a magyar együttes, Manhercz lövés tart a görögök kapujára Fotó: Szabó Gábor - Origo

A legvégén Funtulisz még szépített (7-5). Ez a végeredmény.

1958-ban fordult elő olyan, hogy egy magyarországi rendezésű világeseményen a magyar férfi pólósok nyertek. Az akkori Eb-didalat szombaton vb-győzelem követheti, mert görögök elleni játékkal a világ összes csapata ellen lehet esélye a magyar válogatottnak. Szombaton este kiderül, hogy sikerül-e.

A második csütörtök esti elődöntőben a horvát válogatott 12-11-re legyőzte a címvédő Szerbiát,

így Märcz Tamás csapata Horvátországgal találkozik a fináléban.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás a következőket mondta az M4-en: „Nagy szívvel játszottunk. Egy dolog a taktika, de mellette kellett a szív és a lelkesedés is.

Beton volt a védelmünk. Meg tudtuk tartani az előnyünket, ez is nagyon nagy dolog.”

A kapus, Nagy Viktor azt mondta, hogy a közönség hozta ki belőlük ezt a játékot.

A döntőben ugyanolyan szívvel, ésszel és akarattal kell medencébe szállnunk.”

A mérkőzés végén felmerült, hogy hol lesz a vb-döntő.

Egyelőre erről nincs hivatalos döntés, ez technikai kérdés, hiszen a pólódöntő szombaton lesz, de vasárnap még úszódöntőket rendeznek a Duna Arénában. Pénteken délelőtt minden kiderül.