Társoldalunk:

Női szinkronműugrással kezdődött a harmadik nap

2017.07.17. 10:15
rendezés

A Városligetben a szinkronúszás vegyespáros technikai döntőivel, a Duna Arénában pedig a női szinkronműugrás selejtezőivel kezdődött meg a hétfői program. 

--
10:15

Tizenegyedikként ugrott a magyar páros

A női szinkronműugrás selejtezőjében Fazekas-Gondos Flóra és Kormos Villő hibátlan ugrására 45.60 pontot kapott az első sorozatban.

--
10:23

Másodikra is jól ugrottak a magyarok

Fazekas-Gondos Flóra és Kormos Villő helyet cseréltek a deszkán a második sorozatban, a női szinkronműugrás selejtezőjében. 

Kőváry Anett
10:28

Két helynyire a döntőtől

A magyar páros - Fazekas-Gondos Flóra és Kormos Villő - 87.6 ponttal a 14. helyen áll két sorozat után a női szinkronugrás selejtezőjében. Az első 12 páros jut tovább a döntőbe.

--
10:37

A harmadik sorozaton is túl a magyarok

Harmadik sorozatukban némi távolság-különbség volt Fazekas-Gondos Flóra és Kormos Villő ugrásában a női szinkronugrás selejtezőjében. A magyarok 53.46 pontot kaptak, összesen 141.06 ponttal várják a sorozat végét. 

- -
10:52

Már csak egy körük van a magyaroknak

A negyedik sorozatban 48.6 pontot kapott ugrására a magyar duó. Fazekas-Gondos Flóra és Kormos Villő 189.66 ponttal kezdi majd az utolsó kört. 

- -
11:07

Nincs meg a döntő a magyaroknak

A 17. helyről kezdte meg utolsó sorozatát a női szinkronugrás selejtezőjében a magyar páros. Fazekas-Gondos Flóra és Kormos Villő három és fél szaltó előre felhúzott térdekkel ugrást hajtott végre, 47.88 pontot kaptak a bíráktól. 237.54 ponttal a 17. helyen zártak, vagyis nem jutottak be a 12-es döntőbe. 

Fazekas-Gondos Flóra és Kormos Villő a 3 méteres női szinkronugrás selejtezőjében

Forrás: MTI/Illyés Tibor
- -
11:13

A férfi pólósok is megkezdték

A vizes vb harmadik napján megkezdődtek a férfi vízilabda küzdelmek is. Az első meccsnap első mérkőzésén Brazília-Kazahsztán 6-2. 

- -
11:16

Bemutatkoztak az új úszódresszek

A jól sikerült miskolci Vodafone Kupa után vasárnap a vizes világbajnokságon szálltak medencébe a magyar női vízilabda-válogatott tagjai, akik ezúttal élesben is kipróbálhatták a Vodafone design pályázatán kiválasztott új úszódresszeket. A jelek szerint szerencsét hozott a mieinknek az új fürdőruha, mert a magyar női vízilabda-válogatott 20-11-re legyőzte Japánt a Margitszigeten. 

Fotó: Mudra László - Origo

A hazai női vízilabda-válogatott felszerelését Novák Zoltán tervezte. Az új design alapmotívumát a halaknak védelmet nyújtó, egyben az egyéniségüket is tükröző pikkelyei és a vízből dobásra kiemelkedő női játékosok mozdulatai ihlették. A budapesti vizes világbajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai is a designer pályázaton nyertes felszerelésben szerepelnek.

- -
11:22

Még láthatjuk Kormos Villőt

Nem jutott be a női szinkronműugrás döntőjébe a Kormos Villő, Fazekas-Gondos Flóra páros. A Duna Arénában rendezett délelőtti selejtezőben a magyar kettős, amely az idei Eb-n hetedik volt, a 19 duó közül a 17. helyen végzett, az öt ugrásra összesítésben 237,54 pontot kapott.

A legjobban a Csang Ja-ni, Si Ting-mao kínai páros szerepelt, amely 320,40 pontot gyűjtött. A második kanadai Jennifer Abel, Melissa Citrini Beaulieu (306,60) és a harmadik orosz Nagyezsda Bazsina, Krisztina Ilinyih (304,80) kettős is 300 pont fölé kerül. A 12-es finálét 16 órától rendezik.

A két magyar versenyző csütörtökön a 3 méteres műugrásban indul, Kormos Villő pedig még toronyugrásban is érdekelt lesz a vb-n, kedden.

--
11:46

A vegyespáros szinkronúszók is a vízben

A Városligetben megkezdődött a szinkronúszás vegyespáros technikai döntője.  

A kanadai Rene Robert Prevost és Isabelle Rampling a szinkronúszás vegyespáros technikai döntőjében a Városligetben

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
--
11:57

Kormos Villő libabőrösen ugrott

Tizenkilenc páros között a 17. helyen végzett a magyar duó a női szinkronműugrás döntőjében. Az idei Eb-n hetedik helyezett Fazekas-Gondos Flóra és Kormos Villő 237.54 század pontot kapott a budapesti világbajnokságon, ez pedig nem volt elég a legjobb 12 közé jutáshoz.

Fazekas-Gondos Flóra és Kormos Villő a 3 méteres női szinkronugrás selejtezőjében

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Sajnálom, hogy rontottam, edzésen jól ment ez az ugrás" - értékelt az M4 Sport csatornának Kormos Villő. "Nagy élmény volt idehaza versenyezni, olyan hangzavar volt, hogy majdnem megkönnyeztem, teljesen libabőrös lettem" - mondta.
Fazekas-Gondos Flóra hozzátette, a kisebb hibák ellenére boldog, és a remek hangulatnak köszönhetően élvezte a verseny minden pillanatát.
"A 2010-es hazai Eb-n még nagyon izgultam, most nyugodtabban ugrottam, köszönöm mindenkinek a szurkolást" - nyilatkozott.
A legjobban a Csang Ja-ni, Si Ting-mao kínai páros szerepelt, amely 320,40 pontot gyűjtött. A második kanadai Jennifer Abel, Melissa Citrini Beaulieu (306,60) és a harmadik orosz Nagyezsda Bazsina, Krisztina Ilinyih (304,80) kettős is 300 pont fölé kerül.

A 12-es finálét 16 órától rendezik.
 

--
12:23

Meglepetés-döntetlen Montenegrótól

A montenegrói válogatott meglepetésre csak döntetlent ért el a kanadai csapat ellen a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának hétfői nyitófordulójában. A montenegróiak a negyedik negyed elején már 8-4-re vezettek, de a kanadaiaknak öt és fél perc elég volt ahhoz, hogy egyenlítsenek.

Eredmények:

A csoport:
Brazília-Kazahsztán 6-2 (1-1, 0-1, 3-0, 2-0)
Montenegró-Kanada 8-8 (3-1, 2-2, 1-1, 2-4)

Később:
B csoport:
Franciaország-Olaszország 12.10
Magyarország-Ausztrália 20.10

C csoport:
Spanyolország-Görögország 13.30
Szerba - Dél-afrikai Köztársaság 17.30

D csoport:
Egyesült Államok-Horvátország 18.50
Japán-Oroszország 21.30

--
12:44

Märcz Tamás ma 43 éves

Július 17-én ünnepli 43. születésnapját a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az olimpiai bajnok pólós csapata este nyolc óra tíz perckor, Ausztrália ellen kezdi meg szereplését a budapesti vizes világbajnokságon. 

A magyar férfi vízilabda-válogatott első meccsén ünnepli születésnapját Märcz Tamás szövetségi kapitány

Fotó: Mudra László - Origo
--
12:49

Olasz arany vegyespáros szinkronúszásban

A Manila Flamini, Giorgio Minisini kettős nyerte a szinkronúszó vegyespárosok technikai döntőjét a budapesti vizes világbajnokságon hétfőn. Az olasz duó szoros versenyben előzte meg az oroszokat, míg a harmadik helyen az amerikaiak végeztek a városligeti helyszínen.

A későbbi győztes olasz Manila Flamini és Giorgio Minisini a szinkronúszás vegyespáros technikai döntőjében

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szombati selejtezőben - amelyből mind a tíz induló bejutott a döntőbe - ez a három páros volt a legjobb, de akkor az oroszok még az olaszok előtt álltak.

A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak, egészen két évvel ezelőttig kizárólag nők versenyeztek egymással - egyéniben, párosban és csapatban. Kazanyban debütált a vegyespárosok küzdelme.

Eredmények (a vb honlapjáról):
szinkronúszás, vegyespáros, technikai döntő, világbajnok:
---------------------------------------------------------
Olaszország (Manila Flamini, Giorgio Minisini) 90,2979 pont
2. Oroszország (Mihaela Kalancsa, Alakszandr Malcev) 90,2639
3. Egyesült Államok (Kanako Kitao Spendlove, Bill May) 87,6682

- -
12:52

A teltházas programokra is lehetnek még jegyek

Elképzelhető, hogy a magyarországi vizes világbajnokság már teltházas versenyeire, mérkőzéseire is lehet még jegyet kapni, erről a szervezők folyamatosan egyeztetnek a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) vezetőivel.

"Akár ötven, de száz jegy is felszabadulhat, méghozzá igen jó helyeken"

- mondta Borsa Miklós, a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője a hétfői sajtótájékoztatón. Borsa Miklós jelezte: a szervezőknek minden eseményre kötelezően fenn kell tartaniuk bizonyos darabszámú jegyet a nemzetközi szervezet részére. A vb alatt folyamatosan egyeztetnek a FINA-vezetőkkel arról, hogy a belépőkből ténylegesen mennyit vesznek igénybe, míg a fölöslegesnek bizonyuló jegyeket "röviddel az adott esemény előtt" értékesítik.A szóvivő kiemelte: a belépőket kizárólag a hivatalos jegyértékesítő partneren, az eventim.hu oldalon keresztül vásárolhatják meg az érdeklődők.

Lantos Gábor
13:23

Olasz siker

A férfi vízilabdatorna B-csoportjában Olaszország-Franciaország 18-9. Ez a magyar válogatott csoportja, a mieink este 20.10-től Ausztráliával játszanak.

--
13:48

Este folytatjuk

Köszönjük a figyelmet kedves olvasóinknak, percről-percre közvetítésünket kora este folytatjuk.