Vágólapra másolva!
Az olasz férfivízilabda-bajnokság (A1) második fordulójában a Pro Recco-Nervo rangadó állt a középpontban. A csapatokban két magyar olimpiai bajnok is szembe került egymással, s Madaras Norbert és Varga Tamás egyaránt három gólt szerzett. A meccset 13-10-re a Recco, Madaras csapata nyerte. Furcsa, hogy az első fordulóban hat gólt szerző Hosnyánszki Norbert ezúttal eredménytelen maradt.

Az Olaszországban légióskodó magyar pólósok közül a férfi LEN-kupában érintett klasszisok, jelesül a Savonát erősítő kétszeres olimpiai bajnok Kásás Tamás és az egyszeres ötkarikás első Märcz Tamás bajnoki találataik számát ezen a víkenden nem szaporíthatták, viszont a campionato hétvégi fordulójában itáliai medencékben vízbe szálló honfitársak többnyire nemcsak hogy szóhoz jutottak, hanem ők szerezték klubcsapataik góltermésének a zömét.

Az athéni ötkarikás bajnok válogatottból a két exvasasos, az ezúttal egymás ellen játszó Madaras Norbert és Varga Tamás is egyformán háromszor volt eredményes. Előbbi a házigazda Pro Recco színeiben bizonyított újfent, míg utóbbi a 13-10-es vendégvereséggel záruló meccsen a Nervi legjobbja volt.

A waterpolonline.com összesítéséből kitűnik, hogy a Märczcel és Kásással együtt a 2000-es sydneyi olimpián aranyérmes Varga Zsolt 2 góllal vette ki részét a Cremona Pescara elleni, 11-6-os idegenbeli győzelméből.

A magyar női válogatott Olaszországban játszó kiválóságai ugyancsak remekeltek a hétvégi bajnokikon. Különösképpen kitett magáért Valkay Erzsébet, aki a Volturno találatai közül 5-öt szerzett, míg húga, Ágnes két ízben volt eredményes. Más kérdés, hogy idegenben fellépő csapatuk - amelynek tagja a volt magyar, jelenleg olasz válogatott Tóth Noémi is - ezzel együtt 15-9-re alul maradt az Orizzonte gárdájával szemben. Legyőzőjük - egyúttal a mezőny - legjobbja a válogatott társ, Pelle Anikó volt, aki a túloldalon 4 gólig jutott.

Két-két gól birtokosaként zárta a bajnoki fordulót a nemzeti együttes mellett a Fiorentina csapatában is együtt játszó Stieber Mercedes és Drávucz Rita. Az ő "találati pontosságuk" alapvető összetevője volt a Padova felett vendégként aratott 9-4-es diadalnak.

A férfibajnokság eredményei:
A csoport:
Orem Pescara - Bissolati Cremona (Varga Zsolt 2) 6-11
Lottomatica Posillipo - SS Lazio (Bereczki Miklós) 12-3

B csoport:
Enel Civitavecchia - IGM Ortigia 8-10
Pro Recco (Madaras Norbert 3) - Nervi (Varga Tamás 3) 13-10

C csoport:
Chiavari - RN Bogliasco 11-7
Systema Brescia - Banca Nuova Palermo 17-5

D csoport:
SP Energia Catania (Balatoni Máté 1) - RN Florentia (Kádár Kálmán 2, Hosnyánszki Norbert) 10-9
RN Camogli - Carisa Savona elhalasztva a Savona LEN-kupa szereplése miatt

Ch. Gáll András

[origo]/(MTI)