Vágólapra másolva!
Benedek Tibor, a magyar vízilabda-válogatott balkezes klasszisa visszatér Olaszországba: az új idényben a Honvéd után ismét a Pro Recco, a szombaton a Final Four megnyerésével Euroliga-győztes klub játékosa lesz.

"Két évre írtam alá a Pro Reccóhoz" - mondta Benedek Tibor, aki hétfőtől a válogatottal együtt készül a Margitszigeten. "Három fantasztikus évet töltöttem el a Dominónál, csakis köszönettel tartozom nekik, karrierem legprofibb klubja volt, és sajnálom, hogy az utolsó idényünk nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, hiszen a bajnoki címvédés nem jött össze.

Döntésemnek, hogy Olaszországban folytatom, két oka van, egy szakmai és egy személyes. Ami az előbbit illeti: időnként változtatni kell, ennek most jött el megint az ideje, és az is fontos, hogy a Reccónál nem számítok külföldinek. A személyes okom pedig az, hogy odakint csak a pólóra és a családra, a gyerekekre, a tegnap született Mórra, s a nyolc és fél éves, Rómában élő lányomra, Ginevrára kell figyelnem. A feleségem és a pici is velem jön, rájuk és az egy év múlva esedékes olimpiára áldozhatom minden energiámat."

A júliusban 35 éves pólós a Domino-BHSE előtt 1996-tól élt, és hosszú évekig játszott Olaszországban, ahol 2001-től 2004-ig szolgálta oszlopos tagként a reccói csapatot, amellyel Euroligát is nyert. Hazatérve az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékos 2004. július 1-től három évre szóló megállapodást kötött a magyar bajnokkal.

Forrás: MTI

Az olasz gárdában ugyan mindhárom "vendégmunkás" poszt foglalt a szerb Vujasinovic mellett a két magyar olimpiai bajnok, Kásás Tamás és Madaras Norbert révén, ám olasz útlevél gazdájaként Benedek Tibor nem számít majd idegenlégiósnak az együttesben.

Azaz adott esetben mindhárom magyar jól megférhet egymás mellett a most zárult szezonban az Euroliga mellett az olasz bajnokságban és a kupában is első helyen végzett gárdában.