Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-válogatott hétfőn a Margitszigeten megkezdte felkészülését a nyári tornákra, így mindenek előtt a jövő heti, budapesti, Unicum-kupával egybekötött Világliga-selejtezőre, de a közös munka már része a 2008-as, pekingi olimpiáig vezető útnak is.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a tavasszal, Melbourne-ben világbajnoki ezüstérmet szerzett együttesének tagjait és a vb-előkészületekben részt vett további hat játékosát hívta be az együttes foglalkozásokra, de a 19-es keret rögtön 17 fősre csökkent.

"Kásás Tamás és Steinmetz Ádám nem kerettag most, orvosi papírt hoztak, amely szerint speciális kezelésre van mindkettőjüknek szüksége, én pedig respektálom az orvosi kérést, hogy a Világliga-programokban egyikük se vegyen részt - szolgált magyarázattal a két olimpiai bajnok hiányzására a szakvezető, aki egyszersmind leszögezte: "Nem látok okot bárkit is a helyükre behívni, így 17 emberrel kezdtük el a munkát. Nekem előre kell nézni, s arra a tizenhét emberre figyelnem, aki a nemzeti csapat nyári programját végigcsinálja. Van, akit fel kell rázni, van, aki nincs csúformában, akad, aki kisebb sérüléssel bajlódik, de itt van, s közösen igyekszünk minél hatékonyabbá tenni a válogatott teljesítményét. Ma csak egy edzést tartunk, csütörtökön pedig már meccs van: a németekkel játszunk barátságos mérkőzést."

Németország legjobbjai már keddtől együtt tréningeznek a Kemény-fiúkkal, s a péntekig tartó "közösködés" közben lesz az előkészületi meccs, amelynek Cegléd ad otthont este 7 órától. A szombat és a vasárnap a pihenésé, majd a következő hétfőtől folytatódnak az edzések a Szigeten, mivel egy hét múlva, kedden az Unicum-gála keretében már magyar-horvát összecsapás lesz, s a tavaszi vb-döntő e két résztvevője a szerdától vasárnapig tartó Világliga-selejtező keretében is megmérkőzik egymással. A Vl-torna további résztvevője az ausztráliai világbajnokság bronzérmese, Spanyolország, továbbá Románia és Oroszország együttese.

Kemény Dénes hétfőtől együtt dolgozó 17 fős kerete:
Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán - kapusok
Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes - mezőnyjátékosok