Vágólapra másolva!
Oscar-díjas lett Olaszországban Drávucz Rita: az ottani legmagasabb sportági elismerést mint az Év legjobb külföldi női pólósa érdemelte ki a magyar vízilabda-válogatott oszlopos tagja.

A világbajnok játékosra, aki a Fiorentina bajnokcsapatában nyújtott az idényben "Oscar-díjas alakítást", a 12 élvonalbeli klub vezetőedzője közül öt szavazott, míg négyen adták voksukat a játékostárs Stieber Mercedesre, a magyar nemzeti együttes csapatkapitányára.

Drávucz egyébként nem marad az újdonsült bajnoknál, mert - az olasz szövetség honlapja szerint - átszerződött az idei ezüstérmeshez, az éppen a firenzei csapat által trónfosztott szicíliai Orizzontéhoz.

A cataniai gárdától ugyanakkor távozik a magyar válogatott centere, Bujka Barbara, s egy további magyar vonatkozású átigazolás is szerepel a talján honlapon: eszerint a korábban Itáliában már megfordult, világbajnok Pelle Anikó, a bajnok Honvéd kiválósága az új szezontól az Ortigia játékosa lesz.

Ami a férfiakat illeti, náluk a szerb Vladimir Vujasinovic érdemelte ki az Oscar-díjat az idegenlégiósok közül. Az Euroliga-győztes, olasz bajnok és kupanyertes Pro Recco pólósára a 16 tréner közül négy voksolt, de kapott szavazatot a reccóiak két magyar olimpiai bajnoka is: Kásás Tamást ketten látták az idény legjobbjának, míg Madaras Norbertra egy voks jutott.