Vágólapra másolva!
Két olimpiai bajnokkal, Biros Péterrel és a kapus Szécsi Zoltánnal, valamint a világbajnok Varga II. Zsolttal erősít az Eger ob I-es, a most zárult idényben harmadik helyezett vízilabdacsapata. Az eddig félhivatalos információt az Egri Vízilabda Klub hétfői sajtótájékoztatóján erősítették meg, bejelentve a változásokat.

Az új szezonnak Brendon-UPC-ZF-Eger néven nekivágó együttes vezetői közölték továbbá, hogy miközben hat játékos érkezett a hevesi fővárosba, ugyanennyi távozott is. A cserék azonban nagyon is minőségiek, ezért aztán a szakvezetés feladatként a bajnoki döntőbe jutást fogalmazta meg. Az Euroligában a főtáblára, vagyis a legjobb 16 közé szeretne jutni az együttes.

Ebben a Honvédból igazolt Biros és az Itáliából visszatérő Szécsi mellett segítheti a csapatot a vb-aranyérmes center, a Dinamo Moszkvától érkezett Varga II., valamint az elmúlt idényt Olaszországban, Szécsihez hasonlóan a Camoglinál töltő Binder Szabolcs, a saját nevelésű Kovács Gábor és a kanadai válogatott játékos, Aaron Feltham. iros három plusz kettő, Varga kettő, míg Szécsi, Binder és Feltham egy-egy évre kötelezte el magát az egriekhez.

Gerendás György vezetőedző kijelentette, nincs a világon olyan ellenfél, amelytől félniük kellene. A brendonos korszak negyedik évében egy jó csapatból szeretne még jobbat kialakítani - szögezte le.

"Olyan játékosokat igazoltunk, akik jól illeszkedhetnek az együttesbe. Szinte egytől-egyig bármelyik poszton bevethetőek, ezzel nőnek a taktikai lehetőségeink" - mondta a szakvezető. "Négy erős csapat lesz a következő szezonban, a végeredményt a koncentráltság, a szerencse és a napi forma dönti el a Vasas, a Honvéd, a Szeged és az Eger között. Készek vagyunk elhódítani a bajnoki címet, de a Vasas példája is mutatja, a szándék kevés. Nekik is 18 évet kellett erre várni. A fiatalok beépítését is nagyon fontos feladatnak tartom, Kovács Gábor mellett a magyar ifibajnokságot megnyerő gárdából többen is lehetőséget kapnak a bizonyításra. Tóth Kálmán edzőtársam továbbra is felügyeli az ifistákat, felkészítve őket az ob I-es szereplésre."

Forrás: MTI

A távozó Jászberényit a világklasszis Szécsi váltja az egri kapuban

Varga II. Zsolt elsősorban a válogatottbeli tagság visszaszerzésének reményében tért haza, szeretne helyet követelni magának az olimpiára készülő keretben. Binder Szabolcs megtiszteltetésnek tartja, hogy olyan gárdába igazolt, amely a bajnoki címért száll harcba.

Az Egerből távozott a szlovák Karol Baco (Kassa), Bálint Gergő (FTC), Gór-Nagy Miklós (Domino-BHSE), Jászberényi Gábor (FTC), a német Sören Mackeben (Spandau 04, Berlin) és az olimpiai bajnok Märcz Tamás (Nervi, olasz).

A felkészülést július 23-án kezdi meg az egri együttes.