Vágólapra másolva!
Magyarország válogatottja a könnyebbnek tűnő hatosba került a nőivízilabda olimpiai selejtező sorsolásán.

A szakág pekingi ötkarikás csúcstornájára kvalifikáló viadalon, amelyet az olaszországi Imperiában rendeznek meg 2008. február 19. és 24. között, Godova Gábor alakulata a B csoportban Kazahsztán, Kuba, Csehország, Kanada és Spanyolország nemzeti együtteseivel küzd meg - tudatta a Magyar Vízilabda Szövetség sajtófőnöke, Török László szombaton.

Az itáliai torna másik, A betűjelű szextettjében Brazília, Görögország, Olaszország, Oroszország, Puerto Rico és Németország csapata kapott helyet, ahol nagy harc várható az olimpiai bajnoki címvédő olaszok, az Európa-bajnok oroszok és az athéni ötkarikás ezüstérmes görögök között, míg a magyaroknak csúcsforma esetén a hatos két legerősebbje, a kanadai és a spanyol gárda legyűrése sem jelenthet megoldhatatlan feladatot.

A csoportokból az első kettő jut az elődöntőbe, s várhatóan a selejtezőtorna első három helyezettje lehet ott a pekingi nyári játékokon. Szó van azonban arról is, hogy Afrika bajnoka nem él az ötkarikás részvétel lehetőségével, ebben az esetben pedig az imperiai vetélkedő elődöntőjének mind a négy résztvevője olimpiai szereplő lesz.