Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Szeged-Beton VE és az ob I-es férfi vízilabdacsapat eddigi vezetőedzője, Gyöngyösi András. A felek nem kommentálták a válást, ami tény: szerdától Kásás Zoltán irányítja a szegedi vízilabdázókat.

A bajnokság végéig szól a szerződésem. Az előrelépést, a sikert nyilván az jelentené, ha döntőt tudnánk játszani. Ehhez az alapszakaszból hátralévő mérkőzések közül kettőn kell igazán a jó eredmény: márciusban előbb a Honvéd, majd a Vasas látogat Szegedre" - mondta az újdonsült szakvezető.

A klubvezetés továbbra is alapcélnak tartja a bajnoki döntőbe kerülést. A legutóbbi szezonban negyedik helyen végzett a gárda, az új idényre azonban jelentősen megerősítették a keretet, leigazolták többek között az olimpiai bajnok Varga Tamást és a volt szerb válogatott Milos Koroliját. A jelenleg zajló bajnokságban harmadik helyen áll a csapat, de a listavezető Honvédhoz és a második Egerhez hasonlóan 17 forduló alatt 30 pontot gyűjtött.

Kásás Zoltán, aki a férfi válogatottnál hosszú ideje Kemény Dénes szövetségi kapitány egyik segítője, klubtevékenységként az utóbbi években a hódmezővásárhelyi utánpótlás-nevelést irányította.

Játékosként olimpiai ezüstérmet, világ- és Európa-bajnoki aranyérmet, klubcsapatával KEK-győzelmet szerzett. Edzőként Bajnokok Ligáját nyert a Becsej és az Olympiakosz együtteseivel.