Vágólapra másolva!

Elbukta a LEN-kupa-döntőt a Dunaújváros

Második lett a Dunaújvárosi Főiskola nőivízilabda-csapata a LEN-kupában, miután a szombati, oroszországi visszavágón három góllal kikapott a Sturm Csehov együttesétől.

Eredmény, női LEN-kupa, döntő, visszavágó:
Sturm Csehov (orosz) - Dunaújvárosi Főiskola-ELCO-DVCSH 14-11 (4-5, 3-1, 3-4, 4-1)
a magyar góldobók:
Primász 5, Benkő N. 3, Szücs, Brávik F., Poszkoli 1-1
A kupát 25-23-as összesítéssel a Csehov nyerte.

A finálé március 29-i, dunaújvárosi nyitányán Mihók Attila csapata 12-11-re nyert úgy, hogy az elején olykor öt, de még a harmadik játékrészben is 3 góllal vezetett, a végére azonban csak minimális előny maradt a visszavágóra.

A szombati csata a negyedik nyolc percben dőlt el, addig nagyszerűen helyt állt a magyar bajnokságban biztosan vezető gárda, amely egy-két góllal Csehovban is rendre jobban állt, s a zárószakaszban is 11-10-re vezetett. Innentől fogva azonban már csak az oroszok voltak eredményesek.

Koszi Ferenc szakosztályvezető, aki a helyszínen nézte végig a találkozót, ezt mondta az MTI-nek: "Tudom, hogy sokan nem hiszik el, s magyarázkodásnak vélik, de teljesen inkorrekt volt a játékvezetés az utolsó negyedben, mi egyszerűen nem nyerhettünk ezen a mérkőzésen."

* * *

Nem sikerült döntőbe jutnia a Honvéd nőivízilabda-csapatának a BEK-ben: az oroszországi Kirisben zajló négyes finálé, az úgynevezett Final Four elődöntőjében ugyanis a magyar bajnok egy góllal kikapott görög riválisától.

Eredmény, BEK, Final Four, elődöntő:
Vuliagmeni (görög) - Domino Honvéd 8-7 (1-1, 3-2, 1-2, 3-2)
a magyar góldobók:
Keszthelyi 2, Tóth, Kisteleki, Pardo, Györe, Zantleitner 1-1

Mivel az athéni együttes korábban két ízben is borsot tört a magyar bajnok orra alá, a "dominósok" kettőzött erővel készültek ellene, az elszántság azonban nem társult szerencsével, mert a görögök nyerték a szombati csatát.

Novák Ferenc szakosztály-igazgató beszámolója szerint fej-fej mellett haladt a két gárda, a negyedik negyedben aztán úgy tűnt, megvan a győzelem, hiszen a Honvéd a hajrában két góllal elhúzott. A Vuliagmeni azonban nem adta fel, s az utolsó percben kapott emberelőnnyel élve meg tudta fordítani a mérkőzést. Ami azt jelentette, hogy a görög csapat játszhat vasárnap az első helyért, míg a Honvéd a harmadikért. Ellenfele a másik elődöntő, a házigazda Kirisi és az olasz Orizzonte összecsapásának vesztese lesz.