Vágólapra másolva!
A szerb férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy a magyar együttes megérdemelten győzte le csapatát hétfőn, a zágrábi Eb csoportmérkőzésén. Dejan Udovicic ugyanakkor azt mondta, csapata nagyon rosszul játszott, míg a szerb hírügynökség szerint aggasztó az együttes bizonytalansága.

Az olimpiai bajnok magyar csapat kiváló játékkal 9-6-ra nyert Szerbia ellen, s ezzel hat év után tudta ismét legyőzni a nagy riválist.

"Sok gólszerzési lehetőséget elmulasztottunk, a végén pedig nem koncentráltunk eléggé, és ezt egy olyan csapat, mint a magyar, ki tudja használni. A magyarok ma megérdemelték a győzelmet" - értékelt Dejan Udovicic szerb szövetségi kapitány.

A szerbektől Filip Filipovic - aki Olaszországban, a Pro Reccóban Kásás Tamás, Benedek Tibor és Madaras Norbert csapattársa - azt mondta: a magyar csapat az egyik éremesélyes, de még Szerbiának sem kell lemondania a dobogóról.

"Ma nagyon rosszul játszottunk, biztos vagyok benne, hogy a következő meccsekre javulni fogunk" - fogalmazott.

Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, sokat jelentett a közönség buzdítása, míg Madaras Norbert, aki három gólt szerzett, és ezzel a magyar együttes legeredményesebbje volt, a csapat győzni akarását emelte ki.

A Tanjug szerb hírügynökség szerint Szerbia teljesen megérdemelten szenvedett vereséget, miután "a mérkőzés nagy részében nagyon rosszul játszott. Ahogy a görögök elleni első meccsen, most is hihetetlen volt, mennyire nem koncentrálnak a játékosok".

A Tanjug tudósítja úgy látta, "önmagában a vereség nem sokat jelent, annál inkább aggasztó a szerb válogatott igencsak bizonytalan játéka. A keddi pihenőnap a legjobbkor jön, Dejan Udovicic szövetségi kapitánynak talán sikerül felráznia a csapatot a maradék három csoportmérkőzésre".

A szerbek a harmadik csoportmeccsüket a két kör után pont nélkül álló Oroszországgal játsszák szerdán.