Vágólapra másolva!
Július első három napján rendezik meg a Margitszigeten a Vodafone-kupa nemzetközi férfivízilabda-tornát, amelyen az olimpiai bajnoki címvédő magyarok mellett a görög, a német és az orosz válogatott indul. Kemény Dénes számára a keretszűkítés lelki megpróbáltatást is jelent.

A budapesti torna alig két héttel előzi meg a sanghaji vizes világbajnokságot, ahol Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata éremreményekkel száll medencébe.

A tréner a szerdai összejövetelen egyértelművé tette, hogy mind a Vodafone-kupán, mind a vébén az aranyérem a cél: "Bátor, harcos csapatot akarok látni, amely megnyeri a kupát, még ha nem a legjobb formájában is, azt ugyanis a kínai világbajnokságon kell elérni. Természetesen ott is az aranyra törünk, és ugyanez a cél a londoni olimpiára is."

A kapitány kitért rá, hogy a vébére nevezendő tizenhárom játékosát legkésőbb jövő szerdára, a hétvégi, görögországi torna tapasztalatait is figyelembe véve jelöli ki a jelenlegi tizenhét fős keretből.

"Korfu után már végképp tiszta lesz minden, addig bárki bizonyíthatja, hogy ott a helye a csapatban. A keretszűkítés ezzel együtt mindig fájdalmas döntés, szakmailag és emberileg egyformán nehéz, de lelkileg is megpróbáltatást jelent" - mondta a kapitány.

Beck György, a hazai szövetség társelnöke, a névadó Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója különleges bejelentéssel szolgált: a jövő csütörtöki válogatott edzésen jelen lesz, és vízbe is száll Jenson Button, a Forma-1 2009-es világbajnoka.

A Vodafone-kupa programja

július 1., péntek
17.30: Németország - Oroszország
19: Magyarország - Görögország

július 2., szombat
17.30: Görögország - Oroszország
19: Magyarország - Németország

július 3., vasárnap
9.30: Görögország - Németország
11: Magyarország - Oroszország