Vágólapra másolva!
A magyar vízilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a margitszigeti Vodafone-kupát, miután a vasárnapi zárómérkőzésén 14-6-ra legyőzte az oroszokat.

Harmadik, utolsó nap:
Magyarország - Oroszország 14-6 (3-1, 4-2, 3-1, 4-2)
a magyar góldobók:
Hárai 4, Varga Dániel, Varga II Zsolt, Madaras 2-2, Hosnyánszky, Szivós, Kiss, Steinmetz 1-1

Támadásban meglehetősen sok hibát hozott az első negyed mindkét oldalon, a védekezés ugyanakkor az olimpiai bajnoki címvédő magyarok és az oroszok részéről is jónak bizonyult, elsősorban a két kapus teljesítményének köszönhetően. A második nyolc percben sokkal pontosabban fejezte be akcióit a magyar válogatott, s bár közben az ellenfélnek is sikerült kétszer bevennie az egyébként nagyszerűen védő Szécsi kapuját, a nagyszünetre megnyugtató előnyt halmoztak fel a hazaiak (7-3).

A folytatásban az oroszok körülményes, lassú támadásokat vezettek, ennek következtében - és a remek magyar védekezésnek is köszönhetően - csak egy gólt szereztek, míg Kemény Dénes szövetségi kapitány tanítványai ismét három találattal szórakoztatták a szurkolókat. A mérkőzés képe az utolsó nyolc percre sem változott, így a magyar csapat látványos, könnyed játékkal, megérdemelten nyert nyolcgólos különbséggel a szebb napokat látott orosz együttes ellen.

A magyar válogatott összességében jó játékkal, a papírformának és a várakozásnak megfelelően magabiztosan nyerte meg a pénteken kezdődött tornát. A második helyet a görögök, a harmadikat pedig a németek szerezték meg, míg utolsóként - pont nélkül - az oroszok zártak.

"A helyzetek kihasználásában és az emberelőnyös szituációkban mindhárom mérkőzésen előfordult, hogy türelmetlenek voltunk, ugyanakkor ezeken a találkozókon mindez belefért, mert ennek ellenére sok gólt szereztünk" - mondta Kemény Dénes. "Ahogyan a korfui Szamarcidisz-kupán, úgy itt is azt vettem észre, hogy meccsről meccsre javult a csapat. A védekezésünk jó volt, összességében mindenki jó teljesítményt nyújtott, minden játékosnak volt lehetősége az önbizalma növelésére. Le a kalappal a szurkolók előtt, mert a rosszabb idő ellenére is nagyon sokan eljöttek a Margitszigetre, nagyon köszönjük nekik a buzdítást."

A torna legjobb játékosának járó díjat Hárai Balázs kapta, míg a legjobb kapus Nagy Viktor lett. A gólkirályi címet a német Moritz Oeler érdemelte ki kilenc találattal.

korábbi eredmények:
Görögország - Németország 7-3

szombaton:
Görögország - Oroszország 7-6
Magyarország - Németország 11-6

pénteken:
Németország - Oroszország 12-11
Magyarország - Görögország 16-10