A tönk szélére sodródott a szerb vízilabda

Dejan Savic szerb vízilabda
Budapest, 2014. július 19. A szerb Dejan Savic vezetőedző a budapesti vízilabda Európa-bajnokság Horvátország - Szerbia mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 19-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A 2016-os riói olimpiára készülő szerb vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Dejan Savic az elődöntőbe jutást tűzte ki célul a budapesti Európa-bajnokságon. A szakember szerint a szerb póló 15 éve a tönk szélén áll, csak a nemzeti csapat eredményei tartják életben.

"A görögök elleni negyeddöntős győzelemhez egy olyan hozzáállás kell, mint amilyen a spanyolok ellen volt. Akkor nem hibázhattunk, mert biztos vagyok benne, hogy egyesek kihasználták volna arra, hogy Szerbiában a vízilabdasportot lebecsüljék. Azonban az igazsághoz tartozik, hogy az utóbbi 15 évben a tönk szélére sodródtunk, s csak a válogatott eredményei tartanak bennünket életben" - idézte Dejan Savic szövetségi kapitányt a vajdasági Magyar Szó.

A szerb szakember elmondta, a görögök elleni szerdai negyeddöntő nagyon fontos csapata számára. "A negyeddöntőben elszenvedett vereség mindent romba dönthet, ezután nincs javítási lehetőség. A riói olimpiára készülünk, s ez az első állomás, amelyen a cél, hogy a négy között legyünk" - mondta.

Dejan Savic számára a négy közé jutás az alap Forrás: MTI/Kovács Tamás

Savic külön kitért arra, mennyire hiányzik a szerb válogatottnak Vanja Udovicic, az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világ- és Európa-bajnok játékos jelenleg az ország sport- és ifjúságügyi minisztere. "Igazi vezér volt, ilyenünk most nincs. De valamennyi játékosom, tudja mi a dolga a döntő pillanatokban" - tette hozzá.

A vízilabda Eb szerdai negyeddöntőinek programja:
Olaszország - Horvátország
Szerbia - Görögország