Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán szerint a közönség mindig átsegíti a férfi válogatottat a holtponton, és részben emiatt is biztos abban, hogy Benedek Tibor csapata meg fogja nyerni a margitszigeti póló-Eb-t.

"Fantasztikus érzés hazai közönség előtt játszani, kizárólag pozitív hatása van, bármi történik a vízben, mindig, mindenen átlendítenek, fel tudnak egy kicsit tölteni a nézők" - nyilatkozta Szécsi Zoltán. "Amikor az ember egy icipicit bizonytalan, át tudják lökni a holtponton, és ez szenzációs. Most, hogy már a tetőfokára hágott az izgalom, úgy gondolom, a fiúk meg fogják nyerni az Eb-t" - fogalmazott a Waterpolo.hu-nak a kapus, aki az utódjait is értékelte.

Szécsi Zoltán, vízilabda Európa-bajnokság, A csoport, Magyarország-Olaszország, Eindhovenben Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Teszik a dolgukat. Nagy Viktor miatt nem aggódom, a tavalyi világbajnokságon sem védett annyira jól az első két mérkőzésen, sőt ugyanúgy a Világligán sem. Mégis, mindkét fontosabb mérkőzés második felében fantasztikusan védett. A csapat kibírta, hogy az összecsapások elején úgy teljesített, ahogy, ő pedig szépen tudott egy felfutó ívet produkálni. Decker Attila pedig a szerb meccsen védett, de ez is az ő feladata: amíg Viktor idézőjelben elindul szépen lentről felfelé megmászni a hegyet, addig, amikor kell, ő hozza ezt a fantasztikus formát, amit Szerbia ellen láthattunk" - magyarázta Szécsi.

A magyarok pénteken 19 órakor Olaszország ellen elődöntőznek, majd a szerb-montenegrói párharc egyik tagjával találkoznak - vagy a döntőben, vagy a bronzmeccsen.