Benedek négy Eb-ezüstérmest is kihagyott

Benedek Tibor, vízilabda
Budapest, 2014. július 27. Benedek Tibor szövetségi kapitány a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében vívott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 27-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett, miután 12-7-re kikapott a címvédő szerb csapattól. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki kerethez képest négy helyen lesz változás a magyar férfi vízilabda-válogatottban az augusztus 19-24-e közötti kazahsztáni Világkupán. Benedek Tibor szövetségi kapitány Szivós Mártont, Vámos Mártont, Tóth Mártont és Nagy Viktort kihagyta.

"Az Európa-bajnoki keretből kikerült Szivós Marci, Vámos Marci, Tóth Marci és Nagy Viktor. Vámos Marci mandulaműtét előtt áll, a többiek pedig pihenőt kapnak. Helyettük Angyal Dani, Bátori Bence, Bedő Krisztián és Lévai Marci került a keretbe" - idézte a szövetség honlapja Benedek Tibort.

A szövetségi kapitány elmondta, a gyors kerethirdetés oka, hogy mindenki tervezni tudjon előre. "Akik eddig nem edzettek, azoknak fejben is el kell kezdeni hangolódni arra, hogy 7-én elkezdjük a felkészülést. Így már minden tekintetben jobb állapotban érkezhetnek. Itthon készülünk majd a Világkupára, együtt edzünk majd a japán válogatottal" - tette hozzá.

Benedek Tibor kijelölte a Világkupa-keretet Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Világkupát Kazahsztánban rendezik augusztus 19. és 24. között, a magyar csapat a B csoportban Horvátország, Kazahsztán és Ausztrália ellen száll vízbe. Az A csoportban Montenegró, Szerbia, a Dél-Afrikai Köztársaság és az Egyesült Államok szerepel majd.

A magyar válogatott kerete a Világkupára:
Kapusok: Decker Attila, Lévai Márton
Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Madaras Norbert, Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs