Vágólapra másolva!
Märcz Tamás, a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló férficsapatának olimpiai bajnok edzője lesz a női vízilabda-válogatott másodedzője.

"Igazából csak egy jelöltem volt, még ha sokat is gondolkodtam a kérdésen. Több oka van annak, hogy Märcz Tamást választottam. Személye megkérdőjelezhetetlen, játékosként olimpiai bajnoki címig jutott. Általában is fontos, a női vízilabdázók számára pedig különösen, hogy felnézhessenek az edzőre, azt biztosan állítom, hogy rá felnézhetnek majd a lányok. Az utóbbi időben figyeltem a fiatalabb, mármint nálam fiatalabb, edzőkollégák tevékenységét, és örömmel láttam, hogy sok értékes szakember dolgozik a magyar vízilabdában. Közülük hozzám a Tamás által fémjelzett szemlélet és munka igen közel áll, s azzal, hogy őt kértem fel, szeretnék én magam is új impulzusokat kapni" - mondta Merész András a szövetség hivatalos honlapján.

Merész András elmondta, szabad kezet ad majd új kollégájának, akinek segítségére elsősorban a júniusban elkezdődő világbajnoki felkészülésben lesz szüksége.

"Nem számítottam rá, mert úgy láttam, hogy egy felkészült szakmai stáb dolgozott a válogatott mellett, amely eredményes is volt. Persze, nagyon örültem a megkeresésnek. Mindenképp jó érzés, ha az ember munkáját elismerik. Az biztos, hogy amit éppen csinálok, azt szeretem maximálisan végezni, és ez a szemlélet szimpatikus volt a kapitánynak is. Sok mindent hasonlóan gondolunk a vízilabdáról" - mondta Märcz Tamás.