Vágólapra másolva!

Büntetőkkel veszített a magyar vízilabda-válogatott

A döntetlent követő büntetőpárbajban alulmaradt az oroszokkal szemben, így vereséggel kezdte szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a világliga európai selejtezőjében.

Eredmény, női világliga, európai selejtező,
A csoport, 1. játéknap:

Oroszország-Magyarország 13-11 (3-3, 1-2, 2-1, 3-3 - büntetőkkel: 4-2)

Végig szoros volt a mérkőzés a waterpolo.ru beszámolója szerint, és bár félidőben még egy góllal vezetett Merész András Eb-bronzérmes együttese, a házigazdák döntetlenre tudták hozni a mérkőzést.

A világliga előírásai szerint döntetlen esetén ötméteresek következnek, így öt-öt büntetőt lőhettek a csapatok, és ebben a párharcban 4-2-re jobbnak bizonyult az orosz együttes, amely az ötméteresekkel kivívott győzelemért két, míg a magyar csapat egy pontot kapott. A sima győzelemért három pont jár.

A győztes kijut az olimpiára

A csoportban Olaszország és Franciaország válogatottja szerepel még. Az oda-visszavágós rendszerű selejtezősorozatban a következő játéknap december 16-a, akkor magyar-olasz összecsapást rendeznek Szentesen.

A csoportokból csak az első helyezett kerül be a világliga jövő júniusi szuperdöntőjébe, amelynek győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.