Elhunyt az egykori válogatott pólókapus

Ambrus Tamás SZEMÉLY Debrecen, 2012. szeptember 14.
Ambrus Tamás, az FTC vezetőedzője a II. FAB nemzetközi férfi vízilabdatorna első napján, az FTC-Szolnok mérkőzésen a Debreceni Sportuszodában 2012. szeptember 14-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2012. szeptember 14. Ambrus Tamás, az FTC vezetőedzője a II. FAB nemzetközi férfi vízilabdatorna első napján, az FTC-Szolnok mérkőzésen a Debreceni Sportuszodában 2012. szeptember 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Ötvenéves korában elhunyt Ambrus Tamás, aki 61-szer szerepelt a magyar vízilabda-válogatottban.

Ambrus Tamás 11 évesen kezdett pólózni, olimpiai bajnok édesapjához hasonlóan ő is kapusként szerepelt, az élvonalban 16 évesen debütált az FTC játékosaként, írja emlékezésében a Fradi.hu.

A zöld-fehéreket 20 évig szolgálta, kétszer bajnoki címet nyert a csapattal. 1990-ben Olaszországba szerződött, a firenzei Florentiában védett, majd 1993-ban visszatért Magyarországra, és a BVSC-vel újabb két bajnokságot nyert. A válogatottban összesen 61-szerepelt, ott volt az 1985-ös Eb-n és az 1986-os vébén.

Az FTC örökös bajnoka volt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Visszavonulása után is maradt a vízilabdánál, a BVSC-nél másodedzőként két bajnoki cím részese volt, majd edzőként is kipróbálta magát Firenzében, aztán hat évig irányította a PVSK-t. 2010-ben visszatért a Fradihoz, amelynél három évig edzőként dolgozott, majd haláláig szakosztályvezető volt. Ambrusnál 2014-ben diagnosztizáltak agyi limfómát, szervezete most adta fel a harcot.