Vágólapra másolva!
Férfi vízilabda-válogatottunk 10-9-es vereséget szenvedett Montenegrótól, így a csalódást jelentő hatodik helyen zárta a kazanyi világbajnokságot. A mai mérkőzés után Benedek Tibor elismerte: ez a csapat sokkal gyengébb, mint a két évvel ezelőtti.

"Sajnálom, hogy kikaptunk, nem így terveztük. Úgy érzem, hogy fejben nem voltunk igazán ma itt, és nem éreztük át a jelentőségét ennek a meccsnek" - kezdte értékelését a szövetségi kapitány az Origo helyszíni tudósítójának

Miután nem jutottunk be a legjobb négy közé, ennyire számít, hogy ötödikek vagy hatodikok vagyunk egy vb-n?

Persze, nagyon fontos, hiszen végül is ez is egy döntő, és mi most nem vizsgáztunk jól.

De a kapitánynak azért fontos volt ez a találkozó?

Én egy kalap alá veszem magamat a játékosokkal, szóval akkor helyesbítek: valószínűleg nekem sem volt eléggé fontos ez a meccs. Lehet, hogy a csapatban most mindenki azt gondolta, hogy jó-jó, majd nyerünk, de látni kell: ez ezen a szinten nem elég.

Mennyire árthat ez a vereség a válogatott renoméjának? Nyugtasson meg bennünket, ugye nagy baj azért nincs?

Én azt gondolom, hogy címvédőként ez a hatodik hely azért elég nagy baj, hisz a torna előtt mindenkinek mások voltak az elvárásai. Mert ha ötödikek vagyunk, és van egy rossz olaszok elleni negyedünk, akkor azt még úgy el tudtam volna fogadni, de ezt így nem.

Mit lehet tenni ilyenkor?

Ez majd a jövő zenéje lesz. Most ezt a vb-t le kell zárni, ki fogjuk értékelni, de hogy mi lesz a folytatásban, azzal még ráérünk majd később foglalkozni.

Sok idő kell, hogy ezt a csalódást idegileg kipihenje a kapitány?

Hát, nem egy-két nap lesz, ez biztos, akár több hétbe is beletelhet.

Két olyan válogatottól kaptunk ki a vb hajrájában, akik ellen mostanában nem kapituláltunk. Ennyit erősödött volna a mezőny a két évvel ezelőtti barcelonai vb óta?

Igen, látni kell, hogy minden ellenfelünk fejlődött, és bizony azt is el kell ismernünk, hogy mi visszaestünk. Látszik az idei nyarunkon, hogy nagyon sok volt a vereség. Kijelenthetjük, hogy ez egy nagyon rosszul sikerült nyár volt.

Mi lehet a probléma, mely csapatrésszel vagy játékelemmel van gond?

Nem szeretnék most posztokról beszélni, nem lenne illő. Inkább arról van szó, hogy a teljesítmény egészét kell nézni, és bizony mindenben fejlődnünk kell!

Szűcs Tamás (Kazany)
A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.