Vágólapra másolva!
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint a legjobbkor jött a két hatodik hely a férfiválogatottnál, mert így kiderült, nincs már meg az a burok, ami legalább döntőt ígért az együttesnek az utóbbi időben. A nőknél előbb kellett volna edzőt váltania, szerinte a lányokat vagány edzővel kell sokkolni.

"Egy kicsit ráülhetett a csapatokra az uszodai hangulat az előző két év jó teljesítményeit követően. Hogy minden működik úgy, ahogy csináljuk, eljutunk az elődöntőbe, lesz valamilyen színű érmünk, ha nagyon nem sikerül, akkor negyedikek leszünk, de az mindenképpen egy jó eredmény Európa- vagy világ szinten. Akár fiúkról, akár lányokról, akár felnőttről, akár utánpótlásról van szó" - mondta a vízilabda-szövetség elnöke, Kemény Dénes a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A férfiválogatottal három olimpiai aranyat nyert szakember elmondta, korábban már gondolt arra, hogy a nőknél a változtatás segítene.

"Ez tavasszal megfordult a fejemben, hibáztatom magam, hogy nem voltam elegendően erőszakos, mert elképzelhető, ha akkor Merész András helyett valaki mást bízunk meg, ugyanúgy kilencedik most a csapat, csak már egy világversennyel több van mögötte, ahhoz, hogy készüljön a januári Eb-re és az áprilisi versenyre. Nem azért, mert a Bandi nem jó szövetségi kapitány, hiszen elődöntőt játszott a csapat az olimpián. De lányokról van szó, kell valami sokkhatás" - tette hozzá.
Kemény szerint hétfőn az elnökség várhatóan új kapitányt választ.

Merész András utódját hétfőn jelölhetik ki Forrás: AFP

"Fantáziadús, vagány edzőre lesz szükség a lányoknál, aki egy jó, dinamikus stábot csinál, ahol mindenkinek meglesz a helye. A lányoknak újra kerekre fog nyílni a szemük, boldogok lesznek a bőrükben, és ha a nők boldogok, akkor elérik, amit akarnak az életben."

A férfiválogatottnak is tovább kell lépni

Szerinte a férfi csapatnál a lehető legjobbkor jött a két 6. hely - a Világligában és a világbajnokságon - , mert így kiderült, hogy a többi csapat is fejlődik.

"Eddig egy olyan burok vette körül a válogatottat, hogy a legrosszabb esetben döntősek leszünk, de elveszítjük. A két 6. hely felhívta a figyelmet, hogy ez nem automatikus, a többi csapat erősödött, nekünk is tovább kell lépni" - nyilatkozta a szövetség elnöke, aki egy példát is felidézett abból a korszakból, mikor ő volt a kapitány.

Vargáéknak is javulniuk kell Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Amikor 1999-ben megnyertük az Eb-t és a világkupát, azt kértem karácsonykor a fiúktól, hogy javuljunk három gólt. De mi vagyunk a legjobbak!? Igen, de jövőre már mindenki azt fogja elérni, amit most látott, amivel nyerni lehet, tehát ha mi újra nyerni akarunk, akkor tovább kell javulni. Itt most utol is értek minket, tehát megvan a két lépcső, egyrészt újra elhúzni azoktól, akik utolértek, másrészt utolérni azt, aki esetleg eddig is előttünk volt."