Vágólapra másolva!
A játékosként Montrealban olimpiai bajnoki aranyat nyert Gerendás György lett a férfi vízilabda-válogatott új edzője. A Ferencváros pólócsapatának szakmai igazgatója Dabrowski Norbertet váltotta a szakmai stábban.

Benedek Tibor szövetségi kapitány egy évvel a riói olimpia előtt úgy érezte, új impulzusra lesz szükség a férfi vízilabda-válogatott szakmai stábjában. Végül úgy döntött, hogy Dabrowski Norbert helyett a jövőben Gerendás György segíti a munkáját.

"Ezúton is szeretném megköszöni Norbinak azt a három évet, amit együtt dolgoztunk. Mondanom sem kell, nem szakmai vagy emberi okai vannak a váltásnak, hiszen kimondottan jó volt a munkakapcsolat közöttünk. Viszont úgy érzem, egy évvel az olimpia előtt kell egy olyan plusz, amelyet egy új ember megjelenése tud okozni. Gerendás György személyét megfelelőnek érzem erre, új lökést tud adni a csapatnak. Karizmatikus szakember, akivel ha jól tudunk együtt dolgozni, az ő energiája mindenképpen plusz erőt adhat a válogatottnak" - nyilatkozta Benedek Tibor a szövetség hivatalos honlapján.

Gerendás György Forrás: MTI/Kovács Anikó

Gerendás György játékosként nyert olimpiát (1976, Montreal) és Európa-bajnokságot (1977, Jönköping), kétszeres vb-ezüstérmes és olimpiai bronzérmes. Edzőként sikeresen dolgozott a BVSC-vel és az Egerrel is, 16 hónapja pedig a Ferencváros szakmai igazgatója.

A 61 esztendős szakember 19 esztendő után tér vissza a magyar válogatott padjára - az 1996-os atlantai olimpián Horkai György szövetségi kapitány mellett tevékenykedett, akkor Benedek Tibornak még az edzője volt.

"Az élet néha furcsa dolgokat produkál, annyi szent. Másfél-két hete beszélgettem Tibivel, azt gondoltam, kíváncsi néhány ember véleményére a rossz világbajnoki szereplés kapcsán, gyűjti a tapasztalatokat azoktól, akiknek ad a véleményére. Elmondtam, mit gondolok, majd átvette a szót, és a tárgyra tért: elmondta, szeretné, ha a segédje lennék. Alaposan meglepett, aminek örült.

- mondta Gerendás.

Benedek Tibor a rossz vb-szereplés után érezte úgy, kell a frissítés Forrás: MTI/Kovács Anikó

- kommentálta a hírt dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A válogatott szezonbéli első fellépése október 20-én, a grúzok elleni hazai Világliga-meccsen lesz. A keretet egy héttel korábban jelöli majd ki Benedek Tibor, aki az első edzésen mutatja be a csapatnak Gerendás Györgyöt.