A horvátokkal négy jó kétkaput játszana a pólóválogatott

Benedek Tibor Budapest, 2015. július 9.
Benedek Tibor, a magyar csapat szövetségi kapitánya az 5. Vodafone Kupán játszott Magyarország - Ausztrália vízilabda-mérkőzésen Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. július 9-én.
MTI Fotó: Kovács
Budapest, 2015. július 9. Benedek Tibor, a magyar csapat szövetségi kapitánya az 5. Vodafone Kupán játszott Magyarország - Ausztrália vízilabda-mérkőzésen Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. július 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Benedek Tibor szövetségi kapitány még nem szűkítette a januári, belgrádi vízilabda Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott keretét, három játékos azonban így sem utazik el a csapattal a horvátországi edzőtáborba.

A műtét után lábadozó Hárai Balázs, valamint Jansik Dávid és Tóth Márton marad Budapesten, míg a többi csapattag háromnapos edzőtáboron vesz részt Zágrábban, s ennek során négy alkalommal kétkapuzik a világbajnoki ezüstérmes hazaiakkal.

"Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ők nem lehetnek ott az Európa-bajnoki keretben, azt, hogy ők most itthon készülnek három napig, nem értékelném túl" - idézi a magyar szövetség honlapja Benedek Tibort. A szövetségi kapitány kifejtette, hogy még mindig vannak nyitott kérdések, amelyek miatt csak a zágrábi edzőtábor után szűkíti a keretet.

Benedek Tibor, a magyar csapat szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Nekünk most az volt a fontos, hogy felkészüljünk arra, hogy a horvátokkal négy jó kétkaput játsszunk, és úgy érzem, ez sikerült. Tudjuk, mit akarunk játszani, úgy megyünk oda, hogy tisztában vagyunk, mit kell csinálnunk. Hétfőn reggel lesz az első kinti edzés, este pedig az első kétkapu" - foglalta össze a szakember, aki hozzátette: az elmúlt néhány nap munkáját jónak értékeli, sok mindent tudott gyakorolni a csapat, s a karácsonyi időszak ellenére is mindenki százszázalékosan komolyan vette a gyakorlásokat.

A kontinensviadal előtti utolsó erőpróba a január 3-5-e közötti győri Volvo Kupa lesz, ott már az Eb-keret játszhat.

A magyar válogatott zágrábi kerete:
kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)
mezőnyjátékosok: Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián (mindannyian ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton, Kis Gábor, Mezei Tamás (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós (mindannyian A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)