Leckét kapott a korszerű pólóból a női válogatott

Bujka Barbara, vízilabda
Kazany, 2015. augusztus 3. Bujka Barbara (j) és a kanadai Kelly Mckee a 9-12. helyért játszott Kanada - Magyarország vízilabda-mérkőzésen, a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 3-án. Magyarország válogatottja 10-7-re nyert. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Sima vereséggel mutatkozott be a magyar női vízilabda-válogatott a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, amelynek vasárnapi nyitányán négy góllal maradt alul a vb- és Eb-ezüstérmes hollandokkal szemben.

Eredmény, nők, A csoport, 1. forduló:
Hollandia - Magyarország 14-10 (4-1, 4-2, 4-3, 2-4) - az élő közvetítés
a magyar góldobók: Antal, Bujka 3-3, Keszthelyi 2, Takács, Csabai 1-1

Ahhoz képest, hogy az Európa-bajnokság előtt a magyar női vízilabda-válogatott játékosai nemcsak az olimpiai kvalifikációs tornát, hanem az Európa-bajnoki aranyérmet is emlegették, rendkívül gyenge rajttal rukkoltak elő Hollandia ellen.

A legutóbbi Eb- és vb-ezüstérmes csapat 3-0-lal nyitott, az első negyedet 4-1-re nyerte, majd a gyámoltalan kezdést hasonló folytatás követte így a félidőben 8-3-as holland vezetést mutatott az eredményjelző.

Bujka Barbara Forrás: MTI/Kovács Anikó

A harmadik nyolc percet a kilencedik holland gól vezette be, kis idő múlva pedig már 11-3 volt az ellenfél javára, miközben a rivális kapuja előtt csupa gyenge magyar megoldás követte egymást. Kasó Orsolya és Gangl Edina sem tudott segíteni a kapuban, de nem is az ő saruk volt, hogy a gyengébb védekezés miatt számolatlanul kapták a lövéseket.

A befejező negyedben annyit változott a játék képe, hogy a hollandok kicsit kiengedve is uralták a mérkőzést, Antal Dóra és Bujka Barbara két-két góléjával sikerült kozmetikázni az eredményt, így végül Hollandia csak 14-10-re győzött.

"Főleg a kezdésen lepődtem meg, agresszívabb védekezést szerettem volna, de gyámoltalanok voltunk támadásban is" - nyilatkozta Bíró Attila a találkozót követően az M4 Sportnak.

Hozzátette, a játékosok lassúak voltak védekezésben, nagyobb mozgással ki lehetett volna támadni a nagy lövőkre. "Az volt a cél, hogy a csapat jó kezdéssel megalapozza az Eb-t, de még sok lehetőség lesz javítani."

További vasárnapi eredmények az A jelű női hatosból:
Oroszország - Törökország 29-0 (7-0, 6-0, 8-0, 8-0)
Görögország - Portugália 27-3 (7-1, 7-1, 5-0, 8-1)

A magyar női csapat legközelebb kedden száll vízbe a szerb fővárosban, akkor - 15.15 órától - a görögökkel találkozik. A férfiválogatott hétfő este mutatkozik be, ellenfele szintén Görögország együttese lesz, amellyel 20.15-től játszik. A meccset élőben közvetíti az M4 Sport.