Vágólapra másolva!
Óriási mérkőzésen, remekül felépített védekezési taktikával és Nagy Viktor szenzációs védéseivel 8-5-re legyőzte Horvátországot a magyar férfi vízilabda-válogatott és bejutott a belgrádi Európa-bajnokság elődöntőjébe. Benedek Tibor szövetségi kapitány biztos abban, hogy legyőzik Montenegrót is, Varga Dániel pedig sejtelmesen egy nagy végcélról beszélt.

"Ilyen nagy küzdelmek kellenek az életben, ezért érdemes edzőnek lenni. Hiszen így lehet látni, hogyan tud egy csapat három hét alatt így megerősödni. Én biztos voltam magunkban a meccs előtt,

biztos vagyok abban, hogy meg fogjuk nyerni az elődöntőt is.

A magyar válogatott fejben most nagyon-nagyon erős" - mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány az M4 kamerája előtt.

Benedek Tibor szövetségi kapitány magyaráz Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A háromgólos Varga Dénes szerint a 2013-as barcelonai világbajnoki arany óta nagyon sok minden változott.

"Erősebb lett a mezőny, de azért mi is változtunk és újítottunk. Ami két hete nem működött, mostanra már a helyére került.

Hinnünk kell a taktikában, ez összekovácsol bennünket.

Rendkívüli egyéni teljesítmények döntöttek, Nagy Viktor fantasztikusan védett. Ellenfelünkön látszott, hogy zavarodott, nem tudta azt játszani, amit akart" - nyilatkozta.

Testvére, Varga Dániel nem vállalkozott mélyelemzésre. "Sok szakmai dologról lehetne beszélni, de a győzelmünket a hit és az alázat, az egymásért való küzdés határozta meg. Minden más csak ezután jön.

Ha nem hiszünk valamiben, nem érdemes csinálni.

Van egy végcélunk, de tudatosan csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk mindig" - mondta.

Magyar szurkolók örülnek a magyarok negyeddöntős győzelmének Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Óriási energiák vannak ebben a csapatban, és ez meccsről meccsre egyre jobb lesz. Vannak problémák, de a hit és az akarat legyőzte ezt.

Fenomenális meccset játszottunk.

Köszönöm a csapatnak, mindenki beletett mindent a győzelembe. Szurkolók nélkül mindig nehezebb, a közönség most hozzásegített bennünket ahhoz, hogy ha hibáztunk, akkor se álljon meg a lendület" - mondta a mérkőzés egyik hőse, Nagy Viktor kapus.