Doppingbotrány a magyar pólósok ellenfelénél

Benedek Tibor, vízilabda
Belgrád, 2016. január 17. Benedek Tibor szövetségi kapitány magyaráz a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság férfi nyolcaddöntőjében játszott Magyarország - Grúzia mérkőzés szünetében 2016. január 17-én. 14-3-as győzelemmel a negyeddöntőbe jutott a magyar válogatott. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatottal azonos olimpiai selejtezőcsoportban szereplő orosz csapat egyik legjobbja, Alekszej Bugajcsuk is bekerült azon orosz élsportolók közé, akik az utóbbi idők legnépszerűbb doppingszerével, meldoniummal buktak meg.

Arról, hogy Bugajcsuk pozitív tesztet produkált, a magyar sportági szövetség honlapja adott hírt.

A pólós játékengedélyét a vizes sportokat összefogó világszövetség, a FINA felfüggesztette, így nem szállhat medencébe a vasárnap Triesztben kezdődő olimpiai kvalifikációs tornán, ahol április 6-án csap össze a magyar és az orosz válogatott.

Benedek Tibor csapata az oroszokkal is összecsap majd az olimpiáért Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


A 12 csapatos viadalról a legjobb négy együttes jut ki Rióba.

Más se hiányzott az oroszoknak

Az orosz sportolókat sújtó szankciók – már-már gyanús – mennyisége persze elsősorban annak szól, hogy az államilag irányított, szisztematikus doppingoláson ért és minden nemzetközi versenyről kitiltott orosz atléták ügye miatt a WADA kiemelten figyeli őket. És még nincs vége, hiszen nyilvánosságra került egy felmérés, amiben 4316 orosz sportoló vizeletét vizsgálták meg, és 724-ben megtalálták a meldonium nyomait.