Fél lábbal Rióban a pólóválogatott

Benedek Tibor, vízilabda
Belgrád, 2016. január 17. Benedek Tibor szövetségi kapitány magyaráz a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság férfi nyolcaddöntőjében játszott Magyarország - Grúzia mérkőzés szünetében 2016. január 17-én. 14-3-as győzelemmel a negyeddöntőbe jutott a magyar válogatott. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott veretlenül, csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé a trieszti olimpiai selejtezőn, így egyetlen győzelem választja el a kvótaszerzéstől. A németeket kell verni Rióért.

Eredmény, A csoport, 5. forduló:
Magyarország-Szlovákia 16-7 (5-4, 5-1, 2-1, 4-1)
a magyar csapat gólszerzői: Varga Dá. 4, Erdélyi, Manhercz 3-3, Zalánki, 2, Hosnyánszky, Hárai, Varga Dé., Vámos 1-1

Benedek Tibor együttese a csoportküzdelmek csütörtöki zárónapján a szlovákokat győzte le rendkívül magabiztosan, kilenc góllal. A magyar válogatott a pénteki negyeddöntőben a B csoport negyedik helyezettjével, a német csapattal találkozik, és ha bejut a négy közé, megszerzi az indulási jogot a riói olimpiai játékokra.

Benedek Tibor szövetségi kapitány Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Nagyon fontos volt a mai mérkőzés, hogy ne nehezítsük meg a saját dolgunkat. Éppen ezért az elején kicsit feszültek is voltunk. A szlovákok ugyanakkor elfáradtak, a vége felé már nem is tudtak nagyon felúszni.

A holnapi minden tekintetben különleges mérkőzés lesz,

de ha ugyanilyen bátorsággal és határozottsággal játszunk, akkor könnyen meg fogjuk verni a németeket" - nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak.

További eredmény:
Kanada-Franciaország 13-5 (1-0, 2-1, 4-2, 6-2)

később, A csoport:
Oroszország-Románia 16.30
B csoport:
Spanyolország-Kazahsztán 17.50
Hollandia - Dél-afrikai Köztársaság 19.10
Olaszország-Németország 20.30