7-0-ra is vezettek a pólóválogatott ellen Budapesten

Kemény Dénes; Benedek Tibor
Budapest, 2016. december 16. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott leendő szövetségi kapitánya a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában 2016. december 16-án. A 42 éves szakembert előző nap választotta meg a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége, ezt követően pedig Kemény Dénes elnök felkérte kapitánynak. Amennyiben megállapodnak szerződése részleteiről, az újévtől átveszi a Benedek Tibor távozásával december 31-én megüresedő posztot. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott az első félidőben gólt sem szerzett Montenegró ellen, amely a harmadik negyedben 7-0-ra is vezetett. Märcz Tamás csapata végül valamennyire összeszedte magát, a vége 9-4 lett. A Volvo-kupa zárónapján a magyarok ellenfele Horvátország lesz.

Volvo-kupa, 2. nap:
Magyarország - Montenegró 4-9 (0-3, 0-3, 2-1, 2-2)
a magyar góldobók: Erdélyi, Decker Á. 2-2

Az ötödik helyet hozó riói olimpia óta mostanra jelentősen megfiatalított magyar válogatott roppant gyámoltalanul, pontatlan, ennél fogva hatástalan játékkal kezdte az összecsapást a tavaly nyári játékokon negyedikként végzett riválissal szemben. Montenegró rendre szerezte góljait, és meg sem állt a nagyszünetig fél tucat találatig, miközben a hazai csapatból senki sem tudta bevenni az ellenfél kapuját.

19 perc után esett az első magyar gól

Az első magyar gólra csaknem a harmadik negyed közepéig kellett várni, ekkor - majdnem 19 perc elteltével, 0-7-nél - Decker Ádám volt sikeres, aki közelről juttatta hálóba a labdát (1-7). Hogy kevésbé csúfos látványt nyújtson az eredményjelző, még ebben a játékrészben Erdélyi Balázs is betalált (2-7).

Erdélyi Balázs két gólt szerzett Forrás: MTI/Illyés Tibor

A zárószakaszban - 2-8-nál - nyolcadik emberelőnyét végre kihasználta a magyar csapat: Erdélyi lőtt tisztes távolból nagy gólt. Az utolsó egy percben két gól esett, előbb a szintén duplázó Decker volt eredményes, de még erre is volt válaszuk a vendégeknek a legvégén, és végül 9-4-re nyertek.

"Mélyről indulunk"

"Nekik minden sikerült, nekünk nem nagyon alakult még ki a csapatunk. Hiányzott az a néhány támaszték a csapatból, akit kivettem a mai napra. Mélyről indulunk, de ha nagy pofonnak is tűnt a mostani, a második félidőben már elkezdtünk azon a szinten vízilabdázni, mint Montenegró" - értékelt az M4 Sportnak Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Märcz kapitány maximum annak örülhet, hogy a második félidőt megnyerték a magyarok Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Az ellenfél kapusa már tudja, mit vár a védelemtől, nálunk ez még most fog csak összeállni, annyira új a csapatunk, hogy még nem is tudtunk ezen dolgozni. Örülök, hogy kipróbáltam új játékosokat is, mert meg kellett nekik adni az esélyt.

- tette hozzá a szakember.

Erdélyi Balázs szerezte a magyar csapat góljainak a felét, azaz kettőt: "Nehéz volt megélni azt, amit átéltünk az első félidőben. Sok fiatal van a csapatban, de nincs más hátra, rengeteget kell még dolgoznunk.

nem is mentegetőzünk. Remélem, ilyen nem lesz már a jövőben."

A szombati másik mérkőzésen:
Horvátország-Szlovákia 17-3 (3-2, 5-0, 4-1, 4-1)

pénteken játszották:
Montenegró-Horvátország 7-7
Magyarország-Szlovákia 20-5

vasárnap:
Montenegró-Szlovákia 10.00
Magyarország-Horvátország 11.30