Vágólapra másolva!
Závodszky Tímea fekvenyomásban aranyérmes lett, az összetettben pedig másodikként végzett az erőemelők szlovákiai Európa-bajnokságán a 90 kg-os kategóriában.

A korábbi háromszoros világbajnok magyar versenyző a fogásnemi elsőséget 165 kg-os országos csúccsal érdemelte ki. Felhúzásban 210, guggolásban 230 kg-ig jutott, az előbbi Európa-bajnoki ezüstöt, az utóbbi pedig fogásnemi negyedik helyet ért számára. Az összetettben produkált 605 kg-mal a kategóriában ezüstérmes lett Závodszky, akinek világcsúcskísérlete is volt fekvenyomásban. A bírók azonban a gyakorlatot érvénytelennek minősítették Rónaszéki András, a magyar szövetség elnöke szerint alaptalanul, ám hiába tiltakoztak, a döntést nem változtatták meg.

A szakvezetés ezzel együtt úgy értékelte a négytagú magyar csapat Európa-bajnoki szereplését, hogy a két arany-, a két ezüst- és az egy bronzérem jó teljesítménynek számít, bár még jobb is lehetett volna.

A 21. női, háromfogásos erőemelő Eb után a jövő hét végén újabb világverseny következik ugyanott, a Dukla Trencin sportcsarnokában: ekkor a női és férfi fekvenyomó-világbajnokságot rendezik meg a szlovákiai városban.