Vágólapra másolva!
Vasárnap az akadályhajtással fejeződött be Adonyban a fogathajtók 40. magyar hajtóderbije, amely egyben az országos bajnokság harmadik fordulója volt.

Az egyes- és négyesfogatok számára különös jelentőségű volt a viadal, hiszen ez egyben válogatónak is számított az idei világbajnokságra. Előbbiben a címvédő hódmezővásárhelyi Benkő Noémi nyert, utóbbiban a szilvásváradi Bozsik József hatodik derbielsőségét szerezte meg.

A kettesfogathajtóknál a faddiak fiatal hajtója, Kákonyi Norbert akadályhajtásban nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően a hatodik helyről nyerte meg a derbit.

Az augusztus 4. és 8. között sorra kerülő kecskeméti négyesfogathajtó vb-n kilenc magyar hajtó indulhat, s a hazai versenyzők számára ez volt a harmadik, egyben utolsó válogató viadal. Az eredmények alapján Lázár Zoltán (Gödöllő Lázár Lovaspark SE), Dobrovitz József (Vecsés SE), Kecskeméti László (Tápiószentmárton Kincsem Lovaspark SE), Bozsik József (Szilvásvárad SE), Nyúl Zoltán (Kecskemét Hírös LK), Juhász László (Bugac), Böhler János (Izsák Sárfehér SE), Hódi Károly (Szeged Fesztivál SE) és Bárdos Attila (Tápiószentmárton Kincsem Lovaspark SE) állhat rajthoz, míg tartalékként Vinnai Attila (Nagy-út LK) készülhet a vb-re.

Muity Ferenc, az egyesfogathajtók szövetségi kapitánya egyszersmind úgy döntött a három verseny alapján, hogy senki nem képviseli majd a magyar színeket a svédországi vb-n, mivel a mutatott teljesítmény még a nemzetközi középmezőnytől is elmarad.

Bajnoki végeredmények:

egyesfogatok:
1. Benkő Noémi (Hódmezővásárhely) 160,65 hibapont
2. Taczman Elek (Jászberény) 162,27
3. Benkő Sándor (Hódmezővásárhely) 170,16

kettesfogatok:
1. Kákonyi Norbert (Faddi SE) 145,14 hibapont
2. Kelemen Balázs (Szilvásvárad) 149,69
3. Varga Péter (Tápiószentmárton) 152,98

négyesfogatok:
1. Bozsik József (Szilvásvárad) 145,76 hibapont
2. Nyúl Zoltán (Kecskemét) 160,98
3. Juhász László (Bugac) 162,48