Vágólapra másolva!
A magyar csapat címvédésre készül az éppen egy hét múlva kezdődő 11., salzburgi kettesfogathajtó-világbajnokságon.

- Nagyon nehéz lesz nyerni, hiszen mindenki minket akar majd legyőzni, ráadásul a nyáron szokatlan esős, hűvös időjárás miatt a felkészülés nagyon nehéz körülmények között zajlott. Az sem a mi esélyeinket növeli, hogy a két éve Jardyban diadalmaskodott trióból egyedül Lázár Vilmos maradt meg hírmondónak. - mondta Fintha Gábor szövetségi kapitány a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban tartott sajtótájékoztatón.

A szakvezető szerint gyönyörű helyszínen rendezik meg az osztrákok a vb-t, amelyen előreláthatólag 80 fogat indul. A díj- és akadályhajtásnak a városi futballstadion ad majd otthont, míg a maratonhajtásra egy festői szépségű völgyben kerül sor. A magyar csapat hétfőn kel útra, kedden pedig már az állatorvosi vizsgálaton kell részt vennie a lovaknak.

- Azt csak kedden döntöm el, hogy a Lázár Vilmos, Selyben Zsolt, Nagy Sándor, Hódi Károly kvartettből melyik három alkossa a csapatot. Természetesen a fejemben már megvan, ki indul csak egyéniben, de a váratlan problémák, illetve az állatorvosi vizsgálat mindig keresztülhúzhatja az ember számításait, ezért inkább kivárok a bejelentéssel. - mondta Fintha.

Lázár Vilmos, az utazó magyar hajtók nevében arról beszélt, hogy mindent megtesznek a sikerért, ugyanakkor jelezte, komoly problémákkal kellett megküzdeniük.

Forrás: MTI



A hatszoros világbajnok klasszis azt is elárulta, egyéb elfoglaltságai miatt azon gondolkodott, hogy lemondja a vb-t, s csak az utolsó válogató után határozott a részvétel mellett, mivel úgy érezte, megfutamodna, illetve cserbenhagyná a magyar csapatot, ha visszalépne.

- Ugyanolyan elszántan készültem erre a vb-re, mint a korábbiakra, de sajnos kevesebb idő jutott edzésekre. Itt a környéken már csak éjszakai lovasnak hívnak, mert késő este térek vissza a lovaimmal - magyarázta Lázár Zoltán.

A világbajnokságon a szokásoknak megfelelően csütörtökön és pénteken rendezik a díjhajtást, míg a maratonhajtásra szombaton, az akadályhajtásra pedig vasárnap kerül sor.