Vágólapra másolva!
"Triatlon Tour" néven új, öt állomásból és egy budapesti gálából álló versenysorozatot indít jövőre a sportág honi szövetsége.

A nyílt viadalok Tiszaújvárosban, Balassagyarmaton, Fadd-Domboriban, Balatonfüreden és Szombathelyen kerülnek majd megrendezésre. Utóbbi kettő olimpiai (1,5 km úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás), míg előbbi három sprinttávú (750 m, 20 km, 5 km) verseny lesz.

- A sorozat célja egyértelműen a sportág hazai népszerűsítése. Az öt verseny összdíjazása 4 millió forint lesz, míg a szeptemberi gálát, amelyre a legjobban szerepelt férfi és női indulókat hívjuk meg, külön jutalmazzuk. - mondta a távirati iroda érdeklődésére Márkus Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke.

A sportvezető beszámolójából kiderült: a chipes időmérőrendszer segítségével megállapítható lesz, hogy ki a mezőny legjobb úszója, kerékpározója és futója, s ők külön díjazásban részesülnek. Minden résztvevőnek a legjobb három eredményét veszik figyelembe, s ez alapján kvalifikálhatják magukat a döntőnek beillő gálára.

Márkus Gábor a hagyományos tiszaújvárosi TVK triatlon nagyhétről is ejtett néhány szót: "Ezúttal augusztus 5. és 13. között kerül megrendezésre, és természetesen része lesz a Világkupa-viadal is".