Vágólapra másolva!
Június 16-án a zánkai Ifjúsági Centrumban indul a Nivea-kör strandröplabda-sorozat, amely hat állomáson öt korosztályban kínál megméretési lehetőséget a mozogni vágyó fiatalok számára.

Az egykori sokszoros válogatott Bernáth Bea által kitalált, s már évek óta hagyományosnak számító sorozat idén meglepetésre nem kapott helyet a Magyar Röplabda Szövetség új versenyrendszerében. "Megszakadt a kapcsolat - ami egyébként nem rajtunk múlt -, s azt hiszem, ez mindenképpen luxus a sportág számára" - kommentálta a történteket az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Bernáth Bea, utalva arra is, hogy az ütköző időpontok miatt a játékosok versenylehetőségektől esnek el.

A Nivea-kör mindenesetre az idén is várja a strandröplabdázókat: június 16-18-án a zánkai Ifjúsági Centrumban, július 8-9-én a budapesti Dunaparty Club Hotelben, július 22-23-án a vonyarcvashegyi Lido strandon, július 29-30-án az agárdi Napsugár strandon, augusztus 5-6-án a keszthelyi Városi strandon, augusztus 12-13-án pedig a balatonboglári Platán strandon. A tornákat öt korosztályban, illetve kategóriában rendezik meg.

A rendezvénysorozatra pontversenyt írtak ki; minden torna 1-4. helyezettje korosztályonként díjazásban részesül, a sorozat végén az összetett győzteseit pedig külön is jutalmazzák. A strandröplabda mellett a parkröplabdában is rendeznek versenyeket.

A sajtótájékoztatón ismertették, hogy kik képviselik a magyar színeket az egyetemisták és főiskolások idei strandröplabda világversenyein. Eszerint a június 14-19. közötti ciprusi, protarasi vb-n a Takács László, Vocskó Máté összetételű férfi csapat, a június 22-25-i olaszországi, latinai Eb-n (június 22-25.) a Kovács Dóra, Kovács Eszter, a Dégi Barbara, Magyar Krisztina és a Nacsa Gábor, Maksa Zoltán duó lép pályára.

A magyar strandröplabdázás egyik legtehetségesebb párosának számító Kovács ikrek augusztusban az Ausztriában, St. Pöltenben megrendezésre kerülő U23-as világbajnokságon is részt vesznek.