Vágólapra másolva!
Szerdán sajtótájékoztatót tartott a tavaly megalakult, de máris ismert X2S-Yasec Team, ismét Béres Alexandra védnökségével, aki, mint elmondta, sokra tartja a csapat fáradozását, és ezért segíti őket most már második éve - ahogyan Kropkó Péter is másodszor vállalta el a technikai védnök szerepét.

A sajtótájékoztatón Tóth Viktor, az egyesület elnöke elmondta, hogy nagy örömmel tapasztalták a rohamosan növekvő érdeklődést, mind a tereptriatlon, mind a X2S versenyei iránt. A tavalyi indulók nagy része idén újra megméri önmagát, de a létszám kibővül azokkal a vállalkozó kedvű fiatalokkal és idősekkel, akik tavaly még nem mertek egy ilyen mértékű erőpróbán elindulni.

A X2S csapat tagjai közt köszönthetjük idéntől Erdélyi Esztert is, aki jelenleg Magyarország egyetlen hölgye, aki az xterra versenyeken felveheti a versenyt a nemzetközi mezőnnyel. Ezt egyben boldogan és szomorúan is vesszük tudomásul, hiszen míg az egyik szemünk nevet, hogy van egyáltalán ilyen tehetségű sportolónk, a másik sír, amiért Csomor Erika titokzatos okokból nem indul terepversenyeken és xterra-futamokon, jóllehet tehetségét ezen a téren mindenki elismeri. Mindenesetre Eszter máris bizonyított Olaszországban, ahol az Európa-bajnokság profi mezőnyében az igen előkelő 4. helyet szerezte meg, mégpedig úgy, hogy egyedül neki nem volt neoprénruhája a mezőnyben.

A csapat másik csillaga, Ziskó Balázs szintén bizonyította rendkívüli formáját Nizzában, amikor pár hete 13. helyezést ért el a férfiak nagyon kemény mezőnyében.

A csapat nagyon bízik abban, hogy ez a két rendkívül tehetséges sportoló hírnevet szerez majd Magyarországnak az xterra versenyeken. A csapat létszáma egyre bővül és köztük is sok tehetséges fiatal fordult idén e felé az izgalmakban bővelkedő sport felé, mint Medgyes Gábor az ország egyik leggyorsabb terepfutója, illetve Mester Bálint, aki fiatal kora ellenére máris ott van a magyar élmezőnyben.

A X2S Team jó kapcsolatot ápol külföldi versenyszervezőkkel és egyesületekkel, aminek köszönhetően sok rendkívül kedvező lehetőséghez jutnak a csapat tagjai.

Forrás: Sportpiac



A X2S csapat tagjai ugyancsak nagy hangsúlyt helyeznek a sport mellett az egészséges és tudatos életre, így ez a fesztivál egyben az egészséges ételek fóruma is lesz, mind a versenyzők, mind a közönség számára.