Vágólapra másolva!
Itthon még szinte madárcsicsergésre ébredünk, a téligumi még a garázsban porosodik, a hótaposó pedig a szekrény mélyén búvik meg, miközben Münchenben egyre izgatottabban készülnek a legnagyobb európai snowboardversenyre, a december 2-án kezdődő "Air and Style"-ra.

A mindig is nagy népszerűségnek örvendő bajnokság szervezői idén minden eddigi látogatottságon túl akarnak tenni. Ezért nem kisebbre vállalkoztak, mint a világ legnagyobb snowboard-sáncának megépítésére. A 355 tonnás acélszerkezet közel ezer tonna műhavat bír el, a legmagasabb pontja negyvenhárom méterrel a talaj fölött van, és a pálya körülbelül hetven méter hosszú.

Emellett a látogatókat az is kétségkívül vonzani fogja, hogy a a többszörös Air&Style-győztes és olimpiai bajnok, Shaun White is bejelentette az indulását. De a szervezők természetesen nemcsak a snowboard rajongóira voltak figyelemmel, hiszen a meghívott részvevők közt a freestyle motocross nyolc jeles képviselője is megjelenik (többek közt Nate Adams, Ailo Gaup és Beau Bamburg), hogy megmérettessék magukat.

És persze azoknak sem kell csalódniuk, akiknek Münchenről elsősorban a sör jut az eszükbe. Az Air&Style ugyanis önmagát hazudtolná meg, ha a viadal után elmaradnának a szokásos koncertek és bulik. Idén három előadó fogja szórakoztatni a látogatókat verseny előtt, közben és után - Milburn, Seeed és Billy Talent -, a bajnokság végeztével pedig az aréna szomszédságában lévő négyemeletes szórakoztatókomplexumban lehet ropni hajnalig angol, német és amerikai DJ-k közreműködésével.