Vágólapra másolva!

Gördülő hoki

Borbély László, a magyar bajnokcsapat vezéregyénisége
Fotó: Arany-Média
négy mezőnyjátékos
és egy kapus

Apropó, korong. A speciális, guruló koronggal csak a luxuszámba menő műanyag pályán lehet játszani, így (mivel ilyesmi nincs idehaza) mindenki egy erre a célra gyártott, csillapított pattogású, teniszlabda méretű játékszert használ.

Ami az egyéb szabályokat illeti: a les annyit jelent, hogy a labdát átpasszolni nem, csak átvinni szabad a felezővonalon. Szigorúan tilos a test test elleni küzdelem, valamint a botfelütés, ezért - hála istennek - védőfelszerelésből is elegendő a sípcsont-, könyök- és térdvédő, valamint a kesztyű.

Kevés a használható, pláne szabványos pálya az országban, mivel a jégpályák betonja általában kritikán aluli állapotban van. A legmegfelelőbb helyszínt a budapesti Népligetben találjuk. Itt folyik a 14 csapatos országos bajnokság is, melynek döntője egyébiránt augusztus 25-én és szeptember 22-én lesz. Vidéken többnyire iskolaudvarokon, lakótelepi dühöngőkben űzik a görhokit.

Aki úgy határoz, kipróbálja a sportot, jó ha tájékozódik az árakról. A teljes - igényes, de nem profi - felszerelés 40 ezer forintból kihozható, de ne feledjük: a beton úgy négy hónap alatt elkoptatja a kori kerekeit, továbbá az ütőt is amortizálja. Érdeklődni, jelentkezni hivatalos szövetség híján a bajnokságot is szervező Marcziskate nevű üzletben lehet, a budapesti Váci út 168. szám alatt, vagy a (06-1) 288-0140-es telefonszámon.

Korábban:

Hoki minden szinten