ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Hernádi Judit volt élettársai tanúskodtak a Star-perben
2004. január 26., hétfő, 16:24|Utolsó módosítás: 2004. január 26., hétfő, 17:52

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Hernádi Judit gyermekének apját, valamint Görög Lászlót és a színésznő volt élettársai mellett a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját is meghallgatta a bíróság a Star magazin ellen indított per legutóbbi tárgyalásán.


Március 29-re napolták el Hernádi Juditnak a Star című magazin ellen indított személyiségi jogi pere folytatását, miután a január 26-i, hétfői tárgyalási napon nem tudták az összes tanút sorra venni.

 

A november 17-én, a Fővárosi Bíróságon kezdődött perben eddig csak a Heti hetes szereplőjének ügyvédei által megnevezett tanúk felét hallgatták meg, az alperes azonban egyetlen tanút sem vonultatott fel - mondta el a színésznő ügyvédje, Mester Csaba.

 

Hernádi Judit összesen 24 millió forintot követel keresetében a Star című magazintól - amely összeget jótékony célra kíván fordítani -, mivel a lap egy tavaly nyári számában az írta róla, hogy lelkileg összeomlott, és az alkoholba menekült.

 

Az efféle felelőtlen írások azon túl, hogy személyiségi jogokat sértenek, rendkívül negatívan hatnak a társas-és emberi kapcsolatokra, de különösen fájdalmas ez egy művész számára, aki ezzel elveszíti hitelét a közönség előtt, amit igen nehéz visszaszerezni - mondta az ügyvéd.

 

Az efféle írásoknak a családiés társas kapcsolatokban okozott romboló hatásáról beszéltek a művésznő jogi képviselője által megidézett tanúk, köztük Tarján Pál, a művésznő egykori élettársa, gyermekének apja, valamint Görög László, akivel Hernádi Judit tavalyig tizenkét éven át élt élettársi kapcsolatban.

 

A tárgyaláson jelenlévő színésznő egy közbevett megjegyzése szerint pedig a róla szóló cikk megjelenése óta a szakmai-közéleti szerepléseivel kapcsolatban időnként megfogalmazott bírálatokat, ellenvéleményeket sokan mintha a korábbinál durvább, brutálisabb, gyakran sértő hangnemben fogalmaznák meg.

 

Tarján Pál - aki közölte, hogy Hernádi Judittal nincsen napi kapcsolata - a bíróság előtt elmondta, a cikkről, illetve annak tartalmáról ismerősöktől szerzett tudomást, és megdöbbentette, továbbá bizonyos mértékben elbizonytalanította annak tartalma. Részben közös gyermekük sorsa miatti aggodalma miatt még ügyvédjétől is érdeklődött: milyen módon rendezhetné el közös lányuk megnyugtató elhelyezését, ha a bulvárlapban közölt állítások igaznak bizonyulnának.

 

Egy szó sem igaz a Starban közölt állításokból - mondta a bíróságon Görög László, Hernádi Judit legutóbbi élettársa. A színész szerint azonban maga a cikk olyan romboló hatással volt Hernádira, hogy attól valóban csaknem összeomlott, kapcsolatuk pedig nagyon megsínylette azt.

 

A felperes másik tanúja, Halasi Imre, a Miskolci Nemzeti Színház igazgató-főrendezője a színésznő szakmai presztízsében okozott károkat elemezte a bíróság előtt. Hernádi Juditot még tavaly tavasszal felkérte Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című drámájának címszerepére, de a cikk megjelenése után környezetében sokan kétkedtek döntése helyességében. A tárgyaláson kiderült még, hogy a színésznő azóta nagy sikerrel játssza a darabot a miskolci színházban, tény azonban, hogy amíg Hernádi Judit a korábbi években egy évadban átlag három szerepben mutatkozott be, addig az idei szezonban csak ezt az egy új szerepet kapta.

 

Tanúként jelent meg a bíróságon egy kecskeméti közönségszervező is, aki arról beszélt, hogy az általa szervezett Hernádi-estet - amelyre alig egy héttel a Starcikkének megjelenése után került sor - a szokásosnál jóval kisebb érdeklődés mellett tartották meg.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!