ok.huSzórakozás Könyv


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés


Turbóhernyó és extrém vasalás
2003. november 25., kedd, 12:49|Utolsó módosítás: 2003. december 9., kedd, 16:27

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

1986. április 14-én a Banglades területére hullt jégeső átlagosan egy kilogrammos jégdarabjai 92 embert öltek meg. Öt évvel később 500 millió dollár összértékű festményt loptak el az amszterdami Van Gogh Múzeumból, amelyeket alig több mint fél órával később egy üres autóban találtak meg. Mindeközben a világ másik pontján a brazil Carlos Burle meglovagolt egy csaknem 21 méteres hullámot, egy brit társaság üzembe helyezett egy felfújható templomot, az amerikai Charle Houghton pedig több mint 606 kilós tököt nevelgetett a kertjében. A világ legérdekesebb eseményei, jelenségei és csúcstartói a Guinness-rekordok Könyvének 2004-es kiadványában.


Felfújható templom, pirítós-mozaik, halálos jégeső 1/3. oldal >>

Forrás: [origo]
A Gyűrűk Ura: A két torony Gollum-figurája 250 arc-kifejezésre képes és 300 mozgó izommal rendelkezik
Ajánlat
A Guinness-rekordok Könyve hivatalos honlapja
Rendelje meg a Guinness-rekordok Könyvét a Fókusz Online-tól
Képgaléria
Még több kép a csúcstartókról

Linktár
Még több Guinness-rekord

1951-ben Sir Hugh Beaver épp kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt, amikor sporttársai egyszer csak azon kezdtek el vitatkozni, vajon melyik a legnagyobb szárnyasvad: a nyírfajd vagy a lile. A Guinness sörfőzde akkori ügyvezető igazgatójának ekkor az az ötlete támadt, talán hasznos lenne megkeresni a választ az ilyesféle kérdésekre, és egyetlen kötetben összegyűjteni azokat. A Guinness-rekordok Könyvét végül 1955-ben adták ki először, azóta több mint 100 országban kapható. Eladott példányainak száma mára elérte a 100 milliót, mely által az emberiség olyan meghatározó alkotásai közé emelkedett, mint a Biblia vagy a Korán.

A következőkben a nemrégiben megjelent 2004. évi Guinness-rekordok Könyvének legérdekesebb csúcsteljesítményeiből válogattunk.

A legnagyobb műkincsrablást 1991. április 14-én hajtották végre, amikor is 20 darab, mintegy 500 millió dollár összértékű festményt loptak el az amszterdami Van Gogh Múzeumból. A képeket 35 perccel később, egy, az épület közelében álló, üresen hagyott autóban találták meg.

A világ legnagyobb felfújható temploma a brit InnovationsUK.com Ltd tulajdona. A festett üvegablakokkal, oltárral és pulpitussal felszerelt templom 14 méter hosszú, 7,6 méter széles, tornya pedig 14,3 méter magas. Bármilyen alkalomra kibérelhető.

Az egyben eltávolított legnagyobb tumor egy, a jobb petefészekben talált egy méter átmérőjű, 137,6 kg-os többcisztás csomó volt, amelyet hatórás műtéti beavatkozás során operáltak ki egy meg nem nevezett 34 éves nőbetegből. A műtét után az egyik hordágyon a pácienst, a másikon a daganatot tolták ki a műtőből. A beteg később teljesen felgyógyult.

A legnagyobb pirítós-mozaikot az új-zélandi Maurice Bennett készítette. A Mark Blumskyt, Wellington korábbi polgármesterét ábrázoló, 12 x 41 m-es alkotáson 2724 darab, különböző árnyalatúra sütött pirítóst használt fel az arcszín és az árnyékok megjelenítéséhez. Az alkotás a szigetország fővárosában, Wellingtonban került kiállításra 1999-ben.

A világ legnagyobb hintalógyűjteménye Dan Cavanah otthonában látható. Az amerikai férfi 1990 óta 381 hintalovat gyűjtött össze.

A legnehezebb jégesőszemcsék a bangladesi Gopiganj körzetben hulltak a földre 1986. április 14-én, 92 ember halálát okozva. Egy kilogrammosak voltak.


1/3 következő oldal >>

1. Felfújható templom, pirítós-mozaik, halálos jégeső

2. Mr. Jeffries és a világ leggyorsabb hernyója

3. Szuperszonikus autó, megevett földigiliszta, széttépett telefonkönyvKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

BESZÉLŐ KÉPEK - csak úgy...Neked, Nekem, Mindenkinek!
Teázóknak való... :)
SNE
illatok oldala
A csönd oldala


TIPP


Harry Potter


könyvvásárlás


A Nagy Könyv - Top12


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!