ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

David Copperfield "varázslatos" pályaképe:
1999. január 16., szombat, 0:00

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb
David Copperfield David Kotkin néven, orosz emigráns családban született 1956. szeptember 16-án a New Jersey-beli Metuchen városában, ahol 12 éves koráig élt. Nemsokára ő lett a legfiatalabb bűvész, akit az Amerikai Bűvészek Szövetsége valaha is felvett tagjai sorába, 16 évesen pedig már bűvészkedést tanított a New York Egyetemen.
Főiskolai évei alatt Chicagóban főszerepet játszott a The Magic Man című musicalben. David Copperfield néven énekelt, táncolt és bűvészkedett, akkora sikerrel, hogy ez a darab lett Chicago történetének a leghoszabb ideig futó musicalje. Ennek köszönhetően David Copperfieldet választották az Ábécé varázslata című show házigazda-főszereplőjévé, mely megismertette őt a világgal. Előadásának sikerén felbuzdulva a CBS szerződést kötött vele egy különleges sorozat készítésére, mely David Copperfield varázslata címen indult útjára. Ebben a képzeletet egyre jobban felülmúló varázslatos mutatványait mindig igazi közönség előtt viszi véghez, kameratrükkök és videóeffektusok nélkül. Saját állítása szerint minden eddigi eredménye a Project Magic-ből ered; egy évtizeddel ezelőtt orvosok és terapeuták segítségével kifejlesztett egy rehabilitációs programot a kézügyesség és a mozgató ideg erősítésére, a munkaképtelen betegek számára, akik egyszerű kéznyújtó mutatványokat végezhetnek. A terápiát jelenleg a világ harminc országának ezer kórházában alkalmazzák.
David Copperfield Nevadában nyitotta meg Varázslás Művészetének Nemzetközi Múzeuma és Könyvtára néven ismert, a mágia, az illúzió és a szövetséges történelmi dokumentumainak, eszközeinek és műalkotásainak szentelt gyűjteményét, amelyben a legismertebb magyar bűvész, Rodolfó néhány használati tárgya is megtalálható.
1996-ban Copperfield Magic Underground néven interaktív bűvész-témájú éttermet nyisson a New York-i Times Square-en és a floridai Disney World-ben.
Legutóbbi vállalkozása a David Copperfield lehetetlen meséi című antológia, amelyben "egyesítette erejét" Dean Koontz-cal, Joyce Carol Oatesszel, Ray Bradburryvel és más írókkal.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!