ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Erősen kezdett a Leggyengébb láncszem
2001. augusztus 28., kedd, 12:49|Utolsó módosítás: 2001. augusztus 28., kedd, 13:02

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az RTL Klub felcserélte a Fókusz és a Legyen Ön is milliomos! kezdési időpontját, ugyanis a vele egy időben sugárzott A leggyengébb láncszem leverte nézettségben Vágó István eddig verhetetlen vetélkedőjét. A leggyengébb láncszem hong-kongi változatának egyik játékosa kártérítést kapott, mert rossznak minősítették egy helyes válaszát.

Amikor először került egymással szembe a tv2 Nincs kegyelem - A leggyengébb láncszem című vetélkedője az RTL Klub Legyen Ön is milliomos! játékával, a nézők nagyobb része volt kíváncsi Krisztinára. Az új kvíz átlagos nézőszáma 1,585 millió volt az első adások után, mikor összekerült az erős Vágó-műsorral, a teljes népesség 17,8 százaléka maradt Máté mellett, Vágóra 10,2 százalék volt kíváncsi. A szűkebb, de kereskedelmi szempontból fontosabb 18-49 közötti korosztály körében is Máté nyert: 14,7 százalék nézte az új show-t, a régit csupán 10,5 százalék.

A liszensztulajdonos BBC-t ez nem lepte meg, műsoruk csaknem mindenütt legyőzte a Legyen Ön is milliomos!-t. Igaz a briteknél még nem váltott ki ilyen heves vitát a műsorvezetői stílus, nálunk szinte napról napra nő Máté gyűlölőinek száma. Persze sok védője is van, hisz a műsorvezető csak egy szerepet játszik.

"Ez a viselkedés éppúgy hozzátartozik a játékhoz, mint az, hogy kilenc játékos van, nekem fekete ruhában kell a kamera elé állnom" - mondta Máté. "Számítottunk ilyen reakcióra, mert a műsor mindenütt heves indulatokat váltott ki. Egyébként örülök, hogy beszélnek a műsorról. A szappanoperák giccses történetei után persze furcsa a keményebb hang, de tudomásul kell venni, hogy ilyen az élet."

A világban sokhelyütt népszerű Weakest Link című vetélkedő egy hong-kongi játékosa 23 ezer dollárt kapott a vetélkedőért felelős televíziós társaságtól, amiért tévesen hibásnak minősítették egyik válaszát.

A fiaskó a döntőben történt, amikor már csak ketten maradtak játékban és felelgettek a műsorvezetőnek. A kérdés a következő volt: Melyik évben egyesült újra Németország nyugati és keleti fele?. A játékos 1990-et felelt, a játékvezető viszont ezt nem fogadta el, szerinte a helyes válasz 1989 lett volna. Egy tévénéző azonban betelefonált, mondván, hogy Németország két felének újraegyesítése hivatalosan igenis 1990-ben történt meg, jóllehet a Berlini fal 1989-ben omlott le.

Mivel a pórul járt játékos jó válaszának rossznak minősítése miatt esett el 23 ezer dollártól - a pénzt ellenfele vihette haza -, a tévécsatorna neki is kifizette a csaknem 7 millió magyar forintnak megfelelő összeget.

Hongkongban egyébként a magyarnál jóval bőkezűbb a műsor: 385 ezer dollár a maximális nyerési lehetőség, azaz több mint 120 millió magyar forint.

Korábban:
Tiltakozás A leggyengébb láncszem ellen
A leggyengébb láncszem PC-n is
Kvízzel vegyített reality: új vetélkedő a tv2-n

(MTI/Blikk)

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!