ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Alkoholmérgezés a Channel 4 mintagyerekénél
2003. május 9., péntek, 12:46|Utolsó módosítás: 2003. május 12., hétfő, 11:37

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Nehezen kezelhető diák életét akarta megváltoztatni egy brit kereskedelmi adó stábja. A tévésztárrá tett fiúval végzett kísérlet azonban kudarcba fulladt, miután a 16 éves sorozatszereplőt kórházba kellet szállítani.


Sikeres tévéadás, és egy sikertelen kamasz a Channel 4 brit adó egyik valóságshow-jának végső eredménye. A tévécsatorna munkatársai két éven keresztül követték a középiskolás korba lépő, rossz magaviseletéről hírhedt Ryan Bell életét, akit kiszakítottak hátrányos helyzetű környezetéből és egy jó nevű magániskolába írattak.

 

Az előző tanintézetéből kirúgott Ryan, akit munkanélküli édesanyja korábban Dél-Londonban nevelt, a Channel 4 jóvoltából, 14 és 16 éves kora között a bencés rend által működtetett nyugat-angliai Downside School-ba járhatott. A magas tandíjú, és magas színvonalú iskolában, amely az arisztokraták egykori kedvelt fürdővárosa, Bath közelében található, a fiú eleinte látványos javulást mutatott. Az új diák különösen biológiából, és latinból rt el kimagasló eredményt, de rögbiben is jó volt, amivel az intézmény sztárjává vált.

 

A Ryan sztorijából készített tévésorozatot, amelyet a Channel 4 Második lehetőség (Second Chance) címmel áprilisban sugárzott, a brit csatorna mindkét fél szempontjából sikeres vállalkozásnak tartotta. A Ryan tündérmesébe illő életének publikálására alakult együttműködés, azonban közel két év után megbukott. A szerzetesek által alapított iskola vezetői ugyanis bejelentették, hogy egy vasárnapi, ivászattal egybekötött mulatozás után a 16 éves Ryant alkoholmérgezéssel kórházba kellett szállítani, ezért a fiút kénytelenek eltávolítani a tanintézetből.

 

"Miután Ryan harmadszor szegte meg az iskola szabályzatát, nagy bánatomra úgy kellett döntöttem, hogy a diák nem térhet vissza a Downside-ba. ... Ennek ellenére hisszük, hogy Ryan tehetséges fiatal, aki fejlődést ért el az iskolánkban töltött majdnem két év alatt. A Downside azt reméli, hogy segíteni tud majd, amikor Ryan az előrevezető utat keresi" - tartalmazza Leo Maidlow Davis igazgató közleménye, amely arról nem szól, hogy a fiú korábban, mivel sértette meg a házirendet. A The Times című lap értesülése szerint a régebbi vádak között szerepel, hogy Ryan egyik tanulótársától elvette annak mobiltelefonba való kártyáját.

 

A közlemény után a Channel 4 bejelentette, kötelességének tekinti, hogy minden körülmények között támogassa Ryant és családját; szükség esetén hajlandóak újabb magániskola költségeit állni. A csatorna egyben tagadta, hogy hibásan viselkedett volna a fiúval.

 

"A családnak széles választási lehetősége van. ... Nagyon csalódottak vagyunk Ryan miatt, ugyanakkor azt érezzük, hogy hatalmas lépést tett előre az elmúlt két évben" - írja a Channel 4 közleménye. A csatorna szóvivője szerint a fiú állástalan édesanyját nagyon felzaklatták a Ryan körüli események, és nem kíván nyilatkozni a sajtónak. Az anya egyben azt is megüzente, azt sem akarja, hogy a fiával interjút készítsenek - írja a CBSNews.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!