ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Nekik a divat mondja meg
2006. június 27., kedd, 16:02|Utolsó módosítás: 2006. június 27., kedd, 16:19

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Viasat 2006 őszén műsorra tűzi az America's Next Top Model (Topmodell leszek) sorozatának magyar gyártású produkcióját. Az amerikai eredetiből már hat évad készült, mi pedig elmentünk megnézni, kik jöhetnek szóba a licencműsor hazai verziójánál. Több ismert médiaszemélyiség, befutott fotómodell verseng a műsorvezetői címért, a zöldfülű kezdők, a reménykedő próbálkozók pedig július 10-ig jelentkezhetnek. A győztes szerződést és kocsit kap.


Fotó: Fábián Évi
Árpa vár
Ajánlat
A Viasat 3 honlapja
A 6. amerikai sorozat
Az ötödik sorozat
Képgaléria
Dobó Kata a Vendégszobában

Görög Zita a Vendégszobában

Topmodell - mai képeink!


Megérkezésünkkor Horváth Éva, 1998-as magyar szépségkirálynő, kenósorsolások, illetve az egykori Szerencsekerék háziasszonya és Rábaközi Andrea fotómodell próbálják ki, milyenek lennének műsorvezetőként: egy statiszta eljátssza, hogy modell szeretne lenni, az asztal mögött ücsörgők pedig eljátsszák, hogy castingolnak. A helyszín egy elegáns, pesti kávézó, kamerák veszik a lányokat, a cél pedig megtalálni az ideális személyt a műsorvezető szerepére. Várólistán Bíró Ica, Bódy Sylvi, Tornóczky Anita, Szalontai Szilvia és még többen - talán Dobó Kata és Görög Zita is.

A műsor a Viasat 3 számára készül, ősszel lesz adásban, a gyártó pedig a más tévécsatornáknak - főképp persze a TV2-nek - is dolgozó Interaktív. A producer Árpa Attila, tőle tudjuk meg, hogy húsz személyt néznek meg - előbb a műsorvezetőt kell meg megtalálni, aztán pedig a lányokat. "Nemcsak hírességeket tesztelünk, olyanok is szóba jönnek, akik itthon csak a szakmában ismertek, amúgy külföldön befutottak, hiteles emberek. A héten döntés is születik" - válaszolta kérdésünkre.

Rögvest az elején 30 lány kerül a műsorba, a második adástól 12 megy tovább, közülük egy nemzetközi topmodell lehet, mivel a győztes jutalma - a kocsi mellé - egy szerződés egy elismert ügynökségtől. Hetente egy kipottyan, a legvégén a nézők is szavazhatnak. "Az egész olyan lesz, mint egy kiképzőtábor, felkészítjük a lányokat a várható nagy pörgésre. Ruhapróbák, fotózások, pózolás a kifutón, utazások, ilyesmi. A pszichológiai aspektusa is fontos a dolognak, mert a lányok minden perce be lesz osztva, és nem lesz könnyű elviselni tucatnyi rivális állandó jelenlétét" - meséli Árpa. Elsőre mindenképp rutintalan, kezdő ismeretleneket várnak a műsorba, de nem nagy hátrány, ha valaki már kipróbálta magát hostessként, modellként.

Ha pornós szereplő bukkan fel egy tévéműsorban, arra mindig ráharap a bulvársajtó, a hírverés, a szaftos botrány persze használhat is egy-egy show nézettségének. A korábbi Való Világ-ba Pandorát meg pár hasonló figurát bejuttató producer szerint ebben az esetben ez nem áll, ennek a műsornak nem segít az ilyesféle reklám: "Mi nem ezt az irányt szeretnénk követni. Különben ma már nem szenzációs hír, ha egy szereplőről kiderül, hogy pornós múltja van. Az erotikus képekkel érkezők persze más kategóriába kerülnek, de az sem mindegy, hogy esztétikusak-e azok a képek" - fűzte hozzá.

Fotó: Fábián Évi

Sylvi mindent felvesz

Időközben befut Bódy Sylvi, címlaplány és modell, kap egy ásványvizet, és máris küldenek hozzá egy statisztát. "Borítsd ki!" - hangzik a halk utasítás, a fekete miniszoknyás lány ennek megfelelően pimasz, mint egy rosszul nevelt óvodás, és flegma, mint egy hazugságon kapott kamaszlány. A CKM és a Playboy többszörös címlapi szereplője előbb a pontosságról papol, aztán a "belső hozzáállás" fontosságát emeli ki (milyen a külső?), utána pedig az alázatról beszél, közben a háttérben üvegek dőlnek, poharak törnek, valaki nem kellő alázattal mosogatott. Sylvi a végén arról elmélkedik, hogy egy modellnek mindent fel kell vennie, amit rá akarnak adni, ez nem kívánságműsor, ő is engedelmesen felpróbált minden rongyot, amit kértek tőle. "Ez szomorú" - morogja a statiszta.


Képgaléria


Képek a castingról

A fekete lány mosolyogva távozik, kellően pimasz és unott volt, őt pedig egy farmershortban érkező szőke követi. Sylvi elhint egy-két közhelyet, tudatja, hogy "ez egy kemény szakma", majd megjegyzi, hogy ő személyesen már 10-12 éve benne van. "De nem azért, mert öreg vagyok, hanem inkább korán kezdtem" - fűzi hozzá sietve, majd arról elmélkedik, hogy a modellügynökségek mindenkit felvesznek ("sántát, féllábút, púpost"), de munkát csak a legjobbak kapnak.

Hogy ezt a munkát mely hazai celeb kapja, azt még csak Árpa és Viasat-csapat sejti, de az már biztos, hogy a jellegzetesen konzervanyagból dolgozó Viasat 3-nak mint a harmadik legnézettebb hazai kereskedelmi csatornának régen volt ilyen kaliberű saját produkciója. A főképp amerikai sorozatokkal és a Bajnokok Ligája meccseivel csábító adó korábban a Bár című realityvel (mely az első valóságshow volt idehaza, még a BB és a VV előtt), illetve a Farm-mal próbálkozott.

Kalmár Csaba

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!