ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Megatánc: minden perc számít
2006. október 24., kedd, 13:02

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szombaton az új megaszéria döntősei először (és ketten utoljára) táncoltak élő egyenes adásban. Ott voltunk a helyszínen, megnéztük, hogyan dolgozik a stáb és mit csinál a közönség a szünetekben. Itt minden perc számít, Keveházi nem feltétlenül poénkodik azzal, hogy elveszik tőle az időt.


Minden hiba javítható 1/4. oldal >>

tv2
Ajánlat
Részletes tévéműsor
Friss tévés hírek, képek
Nyerj Minimax-ajándékcsomagot!
Ajánlat
Megasztárosok nyomulnak a VIVA-nál
Szenvedély és szenvedés a Megatáncban
Megatánc: az álmodozásnak vége
Megatánc: szívni, nyelni, meghalni
Képgaléria
Megatánc, első döntő

Beköltöztek a megatáncosok

Patrícia, a Megatánc új arca

Megatánc-próba


A stúdió felé menet rögtön egy stratégiai ponton halad át mindenki, ez a büfé és dohányzó egyben. Esemény előtti szendvicsek, esemény utáni kávék és reklámszünetes hamutartók várják a rajongókat itt, és mivel háromórás az adás, talán nincs is olyan, aki legalább egyszer itt meg ne fordulna. Húsz perccel a kezdés előtt ez a csendesebb helyiség, mert bent már zajlanak az események, főpróba van, tanul mindenki. A táncosok a nyitó koreográfiát próbálják, Tilla és Patrícia a mozgást a színpadon és az első összekötőszövegeket, a közönség azt, hogyan kell lelkesedni, a zsűri meg hogy mennyire kényelmesek a székek, amelyekben az elkövetkező órákat el kell tölteniük. Jó esetben a közvetítés stábjának tagjai azok, akik ilyenkor már nem tanulnak, mégis idegesebbnek tűnnek a versenyzőknél is. Vizsgáznak ők is mindjárt, a feszültséget fel-alá rohangászással és intézkedéssel vezetik le, ez alól csak a sokat látott szakik, például a berendezők és kameramanok képeznek kivételt.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Megasztár, ami nagyot szólt. Arcokat hozott a felszínre, ellátta a bulvármédiát és az utca emberét témával, és tisztes mennyiségű nézőt hozott a TV2-nek. Három szériát élt meg, mire alkotói és nézői úgy ítélték meg, hogy elfáradt, ideje nyugdíjazni vagy legalább pihentetni. Szombaton igazán elindult a műsor klónja, amit kimondva-kimondatlanul mindenki elődjéhez fog hasonlítani, és az első adás legfőbb érdekessége sokak számára éppen az volt, hogy mennyi újdonságot hoz.

A műsor egyik nélkülözhetetlen szereplőjével a tévénézők soha, a helyi résztvevők viszont többet találkoznak, mint bárki mással a stábból, ő a bemelegítő ember. Sági Kálmánnak hívják a nem mindennapi figurát, aki azon túl, hogy hangulatot csinál, vezényli a történéseket, ha kell, énekel, ha kell, oktat. Egy példa az utóbbira, hogy kezdés előtt felhívja a figyelmet arra, hogy eljön majd az ideje a "kereskedelmi célú tapsnak, amitől megjön a nézők sms-küldő kedve". Az előbbire pedig az, hogy nem elég, hogy profi karaokesként nyomja a Should I stay or should I go-t, de még azt is megígéri, hogy Tilla pogózni fog a szám végén, amire a megszólított nem mondhat nemet.

Minden a pontos forgatókönyv alapján történik, nem lehet nagy öröm az, hogy a csatorna a speaker számára is meglepő módon egy plusz reklámblokkot iktat az adás elé. Újabb szám következik, a zsűrit is beszélteti Tilla kicsit, aztán tíz másodperccel kezdés előtt úgy kell lezavarni a két műsorvezetőt a színpadról. A kezdés zökkenőmentes, a táncosok táncolnak, a fények villognak, a tenyerek csattannak, ahogy kell, a legrutinosabb zsűritag, Novák Péter pedig azzal a biztatással indítja neki a táncosokat az estének, hogy ebben a műfajban akár hibázhatnak is, mindent helyre lehet hozni.


1/4 következő oldal >>

1. Minden hiba javítható

2. Daniela izgul, Norbi kicsattan

3. Kedves gesztus

4. Hogy ki lesz a tánc Rúzsa Magdija?Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!