ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Gazdaságos Tesco-CD a Bëlgától
2004. február 24., kedd, 14:59|Utolsó módosítás: 2004. február 24., kedd, 16:13

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az egyik legfelkapottabb hazai hiphop-csapat meglepő ötlettel és egyben gazdaságossá tett CD-vel rukkol elő. Az új lemez egészen baráti áron kerül a polcokra, így az alternatív utakat keresgélő együttes csak abban bízhat, hogy az eladott hanghordozók száma radikálisan növekedni fog.


Forrás: www.belga.hu

"A Bëlgás fiúk ötlete volt az egész" - újságolta Keleti Tamás. - "A CD-k nagyon drágák, és sok helyen nem lehetett kapni az együttes előző lemezét. Ezért leszerződtünk a Tescóval, így az ár is barátságosabb, és biztosan hozzájuthat majd a rajongó. Minden megyeszékhelyen megvehetik majd a zenénket. Sok helyen a boltos csak egy CD-t rendel, azt másolja, és így adja el. A MAHASZ nem ellenőrzi őket, inkább csak a piacokra figyelnek."

A szándék egyértelmű, a sikeres csapat így szeretné elkerülni, hogy másolással terjedjen zenéjük. Mivel sokan drágának találják a CD-ket, az internetről töltik le az újabb - és régebbi - dalokat. Egy átlagos zenei CD sok helyen 4000 forintot kóstál, a Bëlga viszont 2500-ért igyekszik majd eljutni több háztartásba. A menőbb együttesek, szólisták kazettáit gyakran 2500 forintért vesztegetik, az ifjú rapcsapat merész húzással csak 1000-ért adja majd a hangkazettákat, hátha a híveknek ennyit megér egy eredeti darab.

"Lemondunk egy csomó bevételről, de a Tesco reklámot ad, és a megfelelő helyen kint lesz az áru. Ha sok fogy belőle, akkor jól járunk majd. Baráti ár, mely mindenkinek megfelelő - ha megvan a kellő forgalom. Ez egy kísérlet, először Magyarországon. Ha bejön az üzlet, ebből még sorozat is lehet. Ne csak a lakodalmas zenét vásárolják az emberek!" - kommentálta a döntést Keleti Tamás.

Forrás: www.belga.hu

Az előző lemez csak ötezer példányban fogyott, az ipari szintű másolások és a reklám szinte teljes hiánya miatt. Ezt a csapdát szeretné kikerülni az együttes a március 16-án megjelenő új anyaggal, mely egyszerre lesz kapható az összes említett áruházban. A rappereket működésük elején az akkor még létező Est FM rádió karolta fel és tette ismertté a fővárosban: ezúttal nincs mögöttük egy stabil adó.

"Tizenhat szám lesz a lemezen" - tette hozzá Kékesi Balázs, az együttes tagja. - "Huszonöt felvételt terveztünk, de nem fért rá ennyi. Fél éve gyártjuk a számokat, és csak a legjobbakat tartjuk meg. Pótlemezzel is előjöhetünk, mert még az első albumról is kimaradt pár jó nóta."

Az együttes saját felszerelést is vásárolt, így gördülékenyebb és gyorsabb a munka. A termékeny csapat azt ígéri, hogy új lemeze nem lesz olyan "anyaszomorító és durva", mint a korábbi, ellenben kísérleti zenékkel, karneváli muzsikákkal próbálkoznak majd a zenei nyitottság és sokszínűség jegyében. Aki élőben megnézné a grupp produkcióját, szombaton Szentendrén pogózhat kedvére a magyar, nemzeti hip-hopra.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Biagio Antonacci fan club
Tiziano Ferro Fan Club
Mark Owen
Heintje
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!