Korhely halászlé

korhely halászlé
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 180 perc

Alapanyagok:

  • 1/2 kg pontyszelet, akár belsőség is
  • egy pontyfej
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • Citrom
  • Tejföl

A fél fej vöröshagymát apróra vágtam, a halfejjel és 2 evőkanál fűszerpaprikával feltettem annyi vízben főni, amennyi ellepte.

Harminc perc után átpasszíroztam, beletettem az előtte 2 órára besózott pontyszeletet, felengedtem vízzel és kis lángon 20 percig főztem.

Néhány perc rotyogtatás után kész lett.

Tálalásnál tettem bele tejfölt és egy kis citromlevet facsartam rá.