Resztelt máj

resztelt máj
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc bruttó

Alapanyagok:

  • 1/2 kg borjú-, marha-, sertés- vagy birkamáj
  • egy nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 10 dkg felkockázott füstölt szalonna
  • só, bors, fűszerpaprika, friss, apróra vágott majoránna, vagy kakukkfű

A májat vaskos, hosszúkás, hüvelykujjnyi darabokra vágom, másfél, két centinél ne legyenek karcsúbbak, így lesz belül finom szaftos.

A szalonna kiolvasztott zsírján a szokásosnál tovább, pépesre párolom a hagymát, rádobom a májat és magas lángon pár perc alatt körbepirítom, paprikázom, borsozom, még egy percig összemelegítem és rögtön tálalom.

Tanács: A paprika elmaradhat, jó borsosan, sőt, borsosan, citrommal és tejföllel is finom.