Szőlős birkanyak

szőlős birkanyak
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 3 óra

Alapanyagok:

  • 1 kg birkanyak felszeletelve, vagy feldarabolt nyúl (a nyulat érdemes sütés előtt meglocsolni vajjal)
  • 1 kg szőlő megmosva, leszemezve, aki szerelmes, magozza ki
  • 250g finomra szeletelt vöröshagyma
  • 5 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
  • kakukkfű
  • őrölt koriandermag
  • bors
  • csípős paprika finomra vágva (lehetőleg habanero)
  • friss koriander a tálaláshoz

A húst a szőlővel, hagymákkal fűszerekkel egy tepsibe rakom, sózom, borsozom.

A 150 fokos sütőben 2-3 óra alatt megsütöm.

Ha nyúlból készítjük, és nagyon száradna, száraz fehérborral kicsit alá lehet segíteni (A birkanyak nem fog száradni, lefedni se kell).

Tanácsok: Tabuleh-val különösen jó augusztusi, szeptemberi étel.