A nokedli állaga

2012.04.22. 0:25

A nokedlit, vagy galuskát két ponton lehet elrontani. Nem megfelelő állag, és lobogó helyett meleg vízben szétfőzés. A második hibalehetőség kizárása egyszerű, galuskát kizárólag L-O-B-O-G-Ó vízbe szaggatunk. Ok. Akkor nézzük a másik problémát, az állagot.

Forrás: Táfelspicc

A galuska egy tojás, egy kanál zsiradék, 30 dkg liszt és víz keveréke. Annyi vízé, hogy megfelelő, galuskaállagú tésztát kapjunk. Ezt képtelenség pontosan belőni, a liszt minősége nagyban befolyásolja a vízét, ezért készítettük ezt a képet. A galuskatésztába belehúzva az kezünket, a tészta bizony szétnyílik, majd lassan újra összefolyik ujjaink között. Innentől semmi más dolgunk nincs, mint lobogó vízbe szaggatni, majd ha feljöttek a víz tetejére leszűrni.

Nokedlis receptek:

tojásos nokedli ecetes fejessalátával  

medvehagymás galuska  

galuska medvehagymapestóval