Dinnyehéj-savanyúság

dinnnye sav
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 1 görögdinnye héja kb. 1/2 kg
  • 1/2 l víz
  • 1/4 l 10%-os borecet
  • 20 dkg cukor
  • 2 db csillagánizs
  • 3 db szegfűszeg
  • csipet só

A piros belétől megfosztott héjról lehámozom a zöld burkolatot, hogy csak a világoszöld rész maradjon meg. Ezt felkockázom. A többi alapanyagot felforralom, belerakom a dinnyét, 15 percig forralom. Tiszta üvegekbe rakom, 2 napig hagyom érni, majd hidegen fogyasztható. Nem tartósított savanyúság, csak instant élvezet.